Η Θεσσαλονίκη κέντρο παγκόσμιων εξελίξεων! Ο Πομπέο αποκάλυψε μια μεγάλη αλήθεια (vid)

Το μήνυμα σε Ερντογάν και η απάντηση του «Σουλτάνου»

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε την Κυριακή λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Μάικ Πομπέο. Σε μια επίσκεψη στην Ελλάδα με πολλαπλά μηνύματα και συμβολισμούς, την οποία η χώρα μας θεωρεί βαρύνουσας σημασίας εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων και λίγο πριν αρχίσουν οι διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα, η οποία ανέφερε μέσω του Ερντογάν [ως της ανήκει η Μεσόγειος.

Η επίσκεψη Πομπέο εκνεύρισε την Τουρκία.

Πέραν των συμφωνιών Ελλάδας-ΗΠΑ, σταθήκαμε σε τρία πράγματα:

1. Η Τουρκία να ακολουθήσει την Ελλάδα στην κατεύθυνση του διαλόγου με βάση το Διεθνές Δίκαιο, δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Η Ελλάδα είχε πάντα στην άκρη την προοπτική του διαλόγου, ενώ η Τουρκία ήθελε την επιβολή των αιτημάτων της με ισχύ των όπλων, κάτι που αναθεώρησε μετά την αντίδραση του Πολεμικού μας Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού στον Έβρο.

Η φράση Πομπέο ηχεί ευχάριστα στα αυτιά της παγκόσμιας πολιτικής κοινής γνώμης, καθώς ξεκαθαρίζεται πως η Άγκυρα προκαλεί προβλήματα. Σημειώνεται πως ο αξιωματούχος του Τραμπ δεν θα επισκεφτεί την Τουρκία.

2. Στην Θεσσαλονίκη θα ζήσουμε… μεγάλα πράγματα διεθνούς βεληνεκούς.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάνει λόγο περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας καθώς «ΗΠΑ και η Ελλάδα επενδύουν στο μέλλον αναπτύσσοντας τη Θεσσαλονίκη ως πύλη προς τα Βαλκάνια για επενδύσεις και εμπόριο». Φέρνει δε ως παράδειγμα, τη Pfizer που άνοιξε πρόσφατα μια εγκατάσταση έρευνας και ανάπτυξης 200 υπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη και τη Cisco ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 11-14 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη ενός κέντρου καινοτομίας.

Η Θεσσαλονίκη λοιπόν μετατρέπεται σε κέντρο παγκόσμιων εξελίξεων και όπως εκτιμάται τον επόμενο καιρό θα υπάρξει ραγδαία αναβάθμιση της διεθνούς όχι μόνο περιφερειακής της θέσης. Θα γίνουμε μάρτυρες κοσμοϊστορικών γεγονότων.

3. Το διεθνές παρασκήνιο

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πομπέο αναφέρθηκε και στον ρόλο της Ελλάδας στα Δυτικά Βαλκάνια και την χαρακτήρισε «κεντρικό παίκτη», ενώ κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο  απάντησε πως οι θαλάσσιες διαφορές θα πρέπει να επιλύονται μέσω διαλόγου, διεθνών συστημάτων, συμφωνιών, και συνομιλιών.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!! Αυτά τα διεθνή συστήματα καθορίζουν το σχεδιάγραμμα, βάσει του οποίου θα πρέπει να κινούνται οι διάφορες χώρες σε σχέση με τα συμφέροντά τους. Αυτή την στιγμή, η Τουρκία προσπαθεί να ακολουθήσει δικό της μονοπάτι. Δεν αποκλείεται μάλιστα η τουρκική ανάμειξη στην σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (με ανοχή της Ρωσίας, η οποία βλέπει όλο και περισσότερη αμερικανική ανάμειξη στην Βόρεια Ελλάδα, εκεί που η Μόσχα εποφθαλμιά πρωταρχικό ρόλο-άλλωστε ο Πομπέο μίλησε για ενεργειακή απεξάρτηση από την ρωσική Gazprom, με περιοχή κλειδί την βόρεια Ελλάδα) να θέλει να στείλει μήνυμα πως η Τουρκία μπορεί να διεξάγει πόλεμο και θα το κάνει αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Ωστόσο τα διεθνή συστήματα θέλουν ειρηνική διευθέτηση, στην παρούσα φάση. Ο Ερντογάν σε αυτό απαντά πως «εμείς δεν είμαστε επισκέπτες, είμαστε οικοδεσπότες» στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ειρήνη δεν θα έρθει με γελοίους χάρτες και διερωτήθηκε τί είναι ο χάρτης της Σεβίλλης (Ελληνική ΑΟΖ βάσεις του Διεθνούς Δικαίου).

Ποιος θα υποχωρήσει;;;

Η συνέντευξη Πομπέο στο ΑΠΕ ΜΠΕ:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί