Η συνάντηση για την Αγιά Σοφιά – Η Ελλάδα εμπόδιο στην επέλαση του Ισλάμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σας δίνουμε την συνολική οπτική των Τούρκων με βάση αυτά που συμβαίνουν αυτή την στιγμή...

Συνάντηση είχαν ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με τον κυβερνητικό του εταίρο, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αρχηγό των Γκρίζων Λύκων, συζητώντας το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν με την Αγιά Σοφιά!

Στόχος η κατάργηση του πρωτοκόλλου του Κεμάλ Ατατούρκ και η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί!

Ο Ερντογάν θέλει δικό του το σύμβολο του Χριστιανισμού, προκειμένου να κηρύξει μέσω αυτού την νέα επέλαση του Ισλάμ στην Αφροευρασία με επικεφαλής την Τουρκία.  

Προκειμένου να υλοποιηθεί το οθωμανικό όνειρο του Ερντογάν τρία είναι τα βασικά εργαλεία:

  • Οι παράνομοι μετανάστες που στέλνονται σε Ελλάδα και Ευρώπη, με την Ελλάδα, υπό την παρούσα ηγεσία, να βάζει ΣΤΟΠ.
  • Οι ισλαμιστικές οργανώσεις σε Συρία, Λιβύη και Κεντρική Αφρική (βλ. Μπόκο Χαράμ), οι οποίες κάνουν την βρώμικη δουλειά για τον τουρκικό στρατό, που ακολουθεί μόλις διαπιστώσει πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για παρέμβασή του.
  • Το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο επιδιώκει να αλλάξει τα δεδομένα στις θαλάσσιες ζώνες και να καταστήσει την Τουρκία κυρίαρχο στην θάλασσα της Ανατολικής, για αρχή, Μεσογείου. Αντίπαλος και εδώ η Ελλάδα, η οποία υπέγραψε ΑΟΖ με την Ιταλία βάσει του Διεθνούς Δικαίου, το οποίο απορρίπτει η Άγκυρα και ευελπιστεί να το καταργήσει, πήρε στήριξη από το Ισραήλ, βασικό ανταγωνιστή του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού και θέλει να οριοθετήσει ΑΟΖ και με την Αίγυπτο.  

Ως εκ τούτου, ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έσπευσε ΕΚΤΑΚΤΩΣ, αμέσως μετά την υπογραφή συμφωνιών με το Ισραήλ, στην Λιβύη, σε μία κίνηση που έγινε περισσότερο για το «φαίνεσθαι».

 «Γνωρίζετε ότι με τη Λιβύη έχουμε υπογράψει ένα μνημόνιο κατανόησης για την οριοθέτηση των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Μιλήσαμε για τα βήματα που πρέπει να γίνουν αναφορικά με την ενεργειακή συνεργασία μας στην Μεσόγειο», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την επιστροφή του στην Τουρκία μετά την αιφνίδια επίσκεψη χθες Τετάρτη στη Λιβύη για συνομιλίες με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

 «Η επίσκεψή μας ικανοποίησε πολύ την Λιβύη. Ο σκοπός της επίσκεψής μας ήταν σαφής. Πραγματοποιήσαμε αυτή την επίσκεψη για να τονίσουμε για άλλη μια φορά με τον πλέον ισχυρό τρόπο τη στήριξή μας στη Λιβύη κι επίσης να εξετάσουμε με λεπτομέρειες πώς μπορούμε να εξελίξουμε τη συνεργασία μας από εδώ και πέρα και σε ποια βήματα θα χρειαστεί να προβούμε. Το ίδιο ισχύει και για τις πολιτικές μας σχέσεις», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επομένως η κίνηση της Ελλάδας να υπογράψει συμφωνίες με το Ισραήλ, ώθησε την Τουρκία στο να αντιδράσει και να στείλει υπουργούς στην Λιβύη, πιο πολύ για να δείξει πως έχει τον τελευταίο λόγο, παρά για να πετύχει κάτι ουσιαστικό, μιας και κάποια πράγματα ειπώνονται και από απόσταση.

Το σημαντικό πάντως είναι πως επιτέλους «βλέπουμε μπάλα» και αυτό συμβαίνει επειδή η Ελλάδα κινείται διπλωματικά -και όχι μόνο-, αναγκάζοντας την Τουρκία να χάνει που και που το ψύχραιμο νεοοθωμανικό-ισλαμομεγαλοπρεπές προφίλ της, το οποίο έχει ως αφετηρία την Κωνσταντινούπολη και την Αγιά Σοφιά.

Η Ελλάδα στέκεται εμπόδιο στην επέλαση του πολιτικού Ισλάμ με επικεφαλής την Τουρκία. Αν ο Ερντογάν δεν καταφέρει να το ξεπεράσει με την πολιτική, τότε…

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί