• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παγκόσμια επίδειξη του Ήλιου της Βεργίνας! Η προδοσία των Πρεσπών σε εκατοντάδες εκατομμύρια οθόνες!!! ΦΩΤΟ

Παγκόσμια επίδειξη του Ήλιου της Βεργίνας! Η προδοσία των Πρεσπών σε εκατοντάδες εκατομμύρια οθόνες!!! ΦΩΤΟ

Ταπεινώνουν τον Ελληνισμό σε παγκόσμια μετάδοση - Όλος ο πλανήτης θα παρακολουθήσει τον σφετερισμό της Ελληνικής Ιστορίας

Με τον ήλιο της Βεργίνας στις φανέλες έστειλαν οι Σκοπιανοί την εθνική τους ομάδα στα τελικά του Euro 2021 ενώ την ίδια στιγμή στο έμβλημα της ομοσπονδίας εξακολουθεί να μην υπάρχει ούτε καν προσδιορισμός, στον οποίο συμφώνησε η Αθήνα στις Πρέσπες, «Βόρεια Μακεδονία», παρά μόνο τα τρία γράμματα FFM (Football Federation of Macedonia)! Με αυτούς υπέγραψαν συμφωνία.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης, όταν τελικά… κατάλαβε τι συνέβη έστειλe διαμαρτυρία, καθώς η Εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας προτίθεται να αγωνιστεί με τον Ήλιο της Βεργίνας στην φανέλα και το όνομα «Μακεδονία», ούτε καν βόρεια, εμπρός σε εκατοντάδες εκατομμύρια οθόνες:

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην UEFA:

Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή ανάρτηση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας Μουάμεντ Σεϊντίνι σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει τα εξής:

Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις, με ευκαιρία την έναρξη του EURO 2020 και τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη διοργάνωση.

Η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους την Βόρεια Μακεδονία και οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ’ επέκταση εκτός πραγματικότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΠΟ απέστειλε και σχετική επιστολή προς την UEFA.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Επείγουσα επιστολή προς τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, η οποία κοινοποιήθηκε στον Γενικό Γραμματέα, Θόδωρο Θεοδωρίδη, απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ζητά να γίνει χρήση της ορθής εθνικής συντομογραφίας/ακρωνυμίου «NM» ή «RNM» της Βόρειας Μακεδονίας κατά τη διάρκεια του Euro και να μην χρησιμοποιηθεί ο κωδικός χωρών του Διεθνή Οργανισμού Τυποποίησης (ISO).

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογραμμίζει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν καθορίζει συντομεύσεις/ακρωνύμια για τη χώρα της Βόρειας Μακεδονίας, ωστόσο η διεθνώς παγιωμένη πρακτική επιβάλλει να αντανακλάται το ακριβές όνομα κάθε χώρας στις συντομεύσεις/ακρωνύμια.

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης, επισημαίνει ότι δεν έχει ακόμα τροποποιηθεί η ονομασία της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών και ζητά την παρέμβαση της UEFA.

Τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού ενημερώνει την UEFA ότι αντίστοιχη επιστολή απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουχάρ Οσμάνι.