Η Πανηπειρωτική Αυστραλίας καταδικάζει τον εκφοβισμό των Ελλήνων της Χειμάρρας

Για μία ακόμη φορά, η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αυστραλίας νιώθει την ανάγκη να καταδικάσει την συνεχόμενη καταπίεση των Eλλήνων της Χειμάρρας της Βορείου Ηπείρου από της αλβανικές αρχές, αυτή τη φορά, με αφορμή την τοποθέτηση σταυρού στο Αθάλι της Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής. Αξιωματικοί της αλβανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εισέβαλαν με αυτόματα όπλα σε σπίτια στη Χειμάρρα, διενήργησαν […]

Για μία ακόμη φορά, η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αυστραλίας νιώθει την ανάγκη να καταδικάσει την συνεχόμενη καταπίεση των Eλλήνων της Χειμάρρας της Βορείου Ηπείρου από της αλβανικές αρχές, αυτή τη φορά, με αφορμή την τοποθέτηση σταυρού στο Αθάλι της Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής.

Αξιωματικοί της αλβανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εισέβαλαν με αυτόματα όπλα σε σπίτια στη Χειμάρρα, διενήργησαν ελέγχους και προσήγαγαν για ανακρίσεις αρκετούς ηλικιωμένους Χειμαρριώτες, δίχως παρουσία εισαγγελέα ή εισαγγελικής απόφασης. Εν τω μεταξύ, όποιος επιχείρησε να επισκεφθεί το αστυνομικό τμήμα για να ζητήσει εξηγήσεις, απειλήθηκε με σύλληψη για μη εφαρμογή της καραντίνας για τον κορονoϊό.

Σημειώνουμε ότι η ελευθερία θρησκευτικής συνείδησης αποτελεί όχι μόνο ανθρώπινο δικαίωμα αλλά και προστατεύεται από το Σύνταγμα της Αλβανίας. Εντούτοις, με τις παράνομες ενέργειές τους, οι αλβανικές Αρχές δαιμονοποιούν την χρήση θρησκευτικών συμβόλων ως τρομοκρατική ενέργεια η οποία, υποτίθεται, θέτει σε κίνδυνο την εδαφική ακεραιότητα της Αλβανίας, την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα.

Η συμπεριφορά των κρατικών φορέων αποτελεί στην ουσία προσπάθεια καταστολής των θρησκευτικών ελευθεριών, αποδεικνύει την προκατάληψη έναντι των Ορθόδοξων κοινοτήτων, παραβιάζει το πλαίσιο ανεξιθρησκίας και δεν εξυπηρετεί την διαθρησκευτική ειρηνική συνύπαρξη. Μας φαίνεται παράλογο το ότι τρεις δεκαετίες μετά από την πτώση της αθεϊστικής κομμουνιστικής δικτατορίας, η Αλβανία ακόμη αδυνατεί να σεβαστεί τα θρησκευτικά δικαιώματα των μειονοτήτων της.

Καλούμε την Αλβανική κυβέρνηση, η οποία φιλοδοξεί η χώρα της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, να συμμορφωθεί με τις δημοκρατικές αρχές των θεσμών αυτών και να εφαρμόζει ισότιμα τους νόμους της χώρας, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις κατά των μειονοτήτων της.

Καλούμε, επίσης, την ελληνική κυβέρνηση να λάβει τα δέοντα μέτρα ώστε να προστατευτούν πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα των γηγενών ορθοδόξων της Αλβανίας.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΥΜΝΙΟΣ

Γραμματέας

Πηγή: Himara.gr, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί