Η μυστήρια ζωή του Αρχιμήδη (BINTEO)

H ζωή του Αρχιμήδη μέσα από ένα βίντεο που ανέβασαν οι Lab of History. Όπως γράφουν για το περιεχόμενο που αναφέρεται στο βίντεο η προσέγγιση του Αρχιμήδη δεν γεννιέται από ρητορικές και εορταστικές προθέσεις, ούτε από καθαρά φιλολογικό σκοπό. Ο Αρχιμήδης δεν ανήκει μόνο στην ιστορία της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά σε κάτι μεγαλύτερο, […]

H ζωή του Αρχιμήδη μέσα από ένα βίντεο που ανέβασαν οι Lab of History.

Όπως γράφουν για το περιεχόμενο που αναφέρεται στο βίντεο η προσέγγιση του Αρχιμήδη δεν γεννιέται από ρητορικές και εορταστικές προθέσεις, ούτε από καθαρά φιλολογικό σκοπό.

Ο Αρχιμήδης δεν ανήκει μόνο στην ιστορία της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά σε κάτι μεγαλύτερο, στην ιστορία της φιλοσοφίας και του πολιτισμού, εν ολίγοις, στην ιστορία της ανθρώπινης σκέψης.

Ο Αρχιμήδης στα έργα του δεν αναφέρεται σε προηγούμενους συγγραφείς, εκτός από τον Ευκλείδη και τον Εύδοξο.

Επίσης αναφέρεται μόνο στον Δημόκριτο, τον μοναδικό στον οποίο αναγνωρίζει καινοτόμες επιστημονικές αξία, αλλά του οποίου όμως η τεράστια και πολύπλευρη απόδειξη της υψηλής νοημοσύνης του στο μεγαλύτερο μέρος έχει εξαφανιστεί. Λέγεται ότι ο Πλάτωνας ήθελε να κάψει τα έργα του Δημόκριτου, αλλά ότι παρεμποδίστηκε από τους Πυθαγόρειους, και στους οποίους εξαπλώθηκε, σε αντίθεση με όλους τους λεγόμενους προ-Σωκρατικούς…Η αλήθεια είναι ότι φαίνεται μια πραγματική συνωμοσία σιωπής.

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί