• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Μόσχα θέλει ΠΡΩΤΟ ΡΟΛΟ και στην Κύπρο – Λευκωσία: Εάν η Ρωσία βοηθήσει στην κρίση με Τουρκία θα είναι θετική εξέλιξη (vid)

Η Μόσχα θέλει ΠΡΩΤΟ ΡΟΛΟ και στην Κύπρο – Λευκωσία: Εάν η Ρωσία βοηθήσει στην κρίση με Τουρκία θα είναι θετική εξέλιξη (vid)

xristodoulidis-asfaleia-708
Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε την επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Κύπρο, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο».

Ο κ. Λαβρόφ, συνέχισε, γνωρίζει αρκετά καλά το Κυπριακό και θα έχουμε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητηθούν εν εκτάσει όλα αυτά τα θέματα όπως και πολλά άλλα είτε αφορούν τις διμερείς μας σχέσεις, είτε αφορούν τις εξελίξεις στην περιοχή.

Η Ρωσική Ομοσπονδία, είπε, είναι η χώρα που αυτή τη στιγμή μιλάει περισσότερο με την Τουρκία, υπάρχει μεταξύ τους συνεργασία σε διάφορα επίπεδα και στενή επαφή και μέσα σε αυτό το πλαίσιο εάν μπορεί να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της κρίσης είτε στην προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών από εκεί που έμειναν στο Κρανς Μοντανά, θα είναι μια θετική εξέλιξη, πρόσθεσε.

Όλα αυτά τα θέματα θα συζητηθούν με λεπτομέρεια και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Κληθείς να σχολιάσει ποιες ενδείξεις υπάρχουν δεδομένου ότι εκπνέει και το τελεσίγραφο της ΕΕ προς την Τουρκία για αποκλιμάκωση, ο Υπουργός ανέφερε πως δεν υπάρχει αποτέλεσμα μέχρι στιγμής ενώ τόνισε πως τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν επισκέψεις Υπουργών Εξωτερικών Ευρωπαϊκών Κρατών και στόχος παραμένει η αποκλιμάκωση, τόνισε.