Η κίνηση της Γαλλίας που ΛΙΓΟΙ ΠΡΟΣΕΞΑΝ – Η αλήθεια για τα Ελληνοτουρκικά και την Ευρώπη (vid)

Αυτό θέλουν και δεν δέχονται καθυστερήσεις

«Τώρα ενώνεται ό,τι έπρεπε να είναι ενωμένο».

Αυτό έγραψε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, σε άρθρο του στον Ελεύθερο Τύπο, συνδέοντας την γερμανική επανένωση του 1990 με την επιχειρούμενη ενοποίηση της Ευρώπης, στο πλαίσιο εγκαθίδρυσης παγκόσμιας διακυβέρνησης (συγχωνεύσεις κρατών-τραστ κρατών).

Η φράση ανήκει στον σοσιαλιστή παλαιό Καγκελάριο της Γερμανίας, Βίλι Μπραντ, δείχνοντας ποιος είναι ο πραγματικός στόχος των διεθνιστών της Δύσης, οι οποίοι θέλουν να τελειώνουν γρήγορα με τους Έλληνες και τις αντιρρήσεις τους απέναντι στην Τουρκία, προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδιά τους. Μάλιστα μια κίνηση της Γαλλίας, την οποία δεν πρόσεξαν πολλά ΜΜΕ και θα την δούμε παρακάτω, έδειξε τις προτεραιότητες.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΜΑΑΣ:

«Η γερμανική επανένωση και η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι και παραμένουν άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους», γράφει ο Μάας και συνεχίζει (παραθέτουμε τα σημαντικότερα μέρη του άρθρου του:

  • Η Ευρώπη μπορεί να ενεργεί στο εσωτερικό της με αλληλεγγύη το αποδείξαμε τους προηγούμενους μήνες. Τελευταία με τη συμφωνία για ένα άνευ προηγουμένου πακέτο μέτρων στήριξης, τα οποία τα εγγυόμαστε όλοι μαζί (σχόλιο el.gr: χρηματοδότηση, προκειμένου οι χώρες να δεχθούν την ενοποίηση και τα όποια μέτρα εφαρμόζονται στις μέρες μας, βλ. κορωνοϊός).
  • Κατά την διάρκεια της γερμανικής προεδρίας της Ε.Ε. θέλουμε να προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα. Στην ενίσχυση ολόκληρης της Ευρώπης, με κοινωνικά ευαίσθητο και καινοτόμο τρόπο. Στη διαμόρφωση μιας βιώσιμης ευρωπαϊκής οικονομίας με φιλόδοξους στόχους όσον αφορά στο κλίμα και στην προστασία του περιβάλλοντος, και στην ψήφιση του επόμενου προϋπολογισμού της Ε.Ε. στην βάση των θεμελιωδών αξιών της κοινότητάς μας
  • Έτσι γεννιέται μια Ευρώπη η οποία θα μπορεί να υπερασπίζεται τις αξίες της και τα συμφέροντά της στον κόσμο. Από την προμήθεια φαρμάκων και εμβολίων και την αντιμετώπιση κρίσεων στη γειτονιά της, έως την ενεργότερη συμμετοχή στη διαμόρφωση της ψηφιακής αλλαγής.
  • Εμείς οι Γερμανοί γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι μια ενοποίηση. Ωστόσο, γνωρίζουμε επίσης ότι αξίζει κάθε προσπάθεια (σχόλιο el.gr: Να συνενωθούμε μαζί με τους Γερμανούς που στηρίζουν απροκάλυπτα την Τουρκία, μαζί με την Τουρκία;;;).
  • Θέλουμε η «Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης» να ξεκινήσει τις εργασίες της πριν από το τέλος της προεδρίας μας. Ώστε να έχουν οι πολίτες της Ε.Ε. τη δυνατότητα να συζητήσουν όλοι μαζί για τον τρόπο υπέρβασης της κρίσης και για την Ευρώπη του 2025 ή του 2030 ανοιχτά και με σεβασμό στην εκάστοτε αντίθετη άποψη (Σχόλιο el.gr: Εδώ γελάνε! Δείτε πώς σεβάστηκαν την αντίθετη άποψη Ελλάδας και Κύπρου σε σχέση με την Τουρκία):

Αυτά γράφει, μεταξύ άλλων, ο Μάας. Αυτό «καίει» αυτή την στιγμή την γερμανική Προεδρία: Η ενοποίηση της Ευρώπης σε ένα κράτος «Ηνωμένων Πολιτειών», με ακόμα περισσότερη μείωση έως εξάλειψη της εθνικής κυριαρχίας, προκειμένου να μην μπορούν ΒΕΤΟ, όπως της Κύπρου, να παρεμποδίζουν τις διεθνιστικές πολιτικές.

Ως εκ τούτου, θέλουν να ξεμπερδεύουν γρήγορα με την Ελλάδα και, επειδή έχουν συμφέροντα και συμφωνίες με την Τουρκία, θα ήθελαν να επιβληθεί το δίκαιο του ισχυρού, δηλαδή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, της Άγκυρας και τα δύο Ελληνικά κράτη να υποχωρήσουν, παραβλέποντας οι ίδιοι το γεγονός πως απειλούνται δύο κράτη-μέλη της Ένωσης.

Να τα βρούμε με την Τουρκία να μοιράσουμε και το Αιγαίο και, γιατί όχι, να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση με μία στενή σχέση (ή ακόμα και συγχώνευση) με την Τουρκία, η οποία θα κατευθύνει, όπως θέλει, τα εκατομμύρια μουσουλμάνων της Ευρώπης.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ ΠΡΟΣΕΞΑΝ

Την ίδια ώρα, ορισμένα μόνο ΜΜΕ επεσήμαναν το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, έφυγε αργά το βράδυ της Πέμπτης από την Σύνοδο για Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, αφήνοντας την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, να τον εκπροσωπήσει.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Ο σύμμαχος της Αθήνας και της Λευκωσίας κατά της Άγκυρας, έφυγε και άφησε να τον εκπροσωπεί ο σύμμαχος της Τουρκίας, δηλαδή το Βερολίνο!!!

Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών της ΕΕ μπορούν να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα ψήφου τους, κατά τις  συναντήσεις στις Βρυξέλλες σε κάποιον άλλον συμμετέχοντα (σ.σ. αρχηγό κράτους) στην Σύνοδο Κορυφής. Ο εσωτερικός κανονισμός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν προβλέπει, για παράδειγμα, εκπροσώπηση από έναν υπουργό.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΞΕ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΣΤΡΙΑ);;;

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι ο γαλλογερμανικός άξονας των διεθνιστών παραμένει ενωμένος κατά περιπτώσεις όπως αυτή. Δεν μπορεί να σπάσει λοιπόν ούτε για τα Ελληνοτουρκικά.

«Υπάρχει μια πολυπλοκότητα στην σχέση Γερμανίας-Γαλλίας. Σε πολλά σημεία συμπλέουν, σε άλλα διαφωνούν.  Δεν μπορούμε να περιμένουμε να λύσουν οι Γάλλοι το πρόβλημά μας με την Τουρκία, επειδή -αν και έχουμε κάποια κοινά συμφέροντα- δεν σημαίνει ότι η υπόλοιπη ΕΕ θα τα αναγνωρίσει», σημειώνουν εγχώριοι αναλυτές.

ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, αυτό που ενδιαφέρει την Ευρώπη είναι να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και να τελειώνουν τα Ελληνοτουρκικά, ακόμα και εις βάρος μας, αν αυτό καταστεί εφικτό. Ελλάδα και Κύπρος αντιστέκονται, αλλά η κίνηση της Γαλλίας σε συνδυασμό με το άρθρο του Γερμανού ΥΠΕΞ, που είδαμε παραπάνω, ΕΔΕΙΞΕ τις προτεραιότητες.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί