• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η ευχή Ρώσου ηθοποιού για την Ελλάδα που πρέπει να ακούσουν όλοι οι Έλληνες

Η ευχή Ρώσου ηθοποιού για την Ελλάδα που πρέπει να ακούσουν όλοι οι Έλληνες

Στην Ελλάδα βρίσκεται αυτές τις μέρες ένας από τους δημοφιλέστερους Ρώσους ηθοποιούς, ο Αλεξάντερ Πετρόφ στο πλαίσιο των γυρισμάτων της ταινίας «Ο άνθρωπος του Θεού» στην οποία ενσαρκώνει τον ρόλο του βοηθού του Αγίου Νεκταρίου.

Στη Ρωσία έχει φτάσει να χαρακτηριστεί ακόμη και ως ο δημοφιλέστερος ηθοποιός. Στην Ελλάδα, όμως, όπου οι ρωσικές ταινίες δεν είναι τόσο διαδεδομένες, αναμένεται γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από τη νέα ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού».

Με θέα την Αθηναϊκή Ριβιέρα, ο ηθοποιός Αλεξάντερ Πετρόφ μάς εξηγεί ότι σε αυτήν την ταινία υποδύεται τον ρόλο ενός βοηθού του Αγίου Νεκταρίου και ειδικότερα του πνευματικού του γιου.

Αισθάνεται υπερήφανος για τον ρόλο του σε ένα φιλμ-ύμνο στην ελπίδα και την αγάπη, που περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου, τα θαύματα που έκανε και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση.

«Το νόημα της ταινίας είναι η αγάπη του πνευματικού πατέρα προς τον γιο του. Είναι μια σημαντική ταινία καθώς εστιάζει στην αγάπη μας, στην καθημερινότητά μας και απαντάει σε πολλές ερωτήσεις που μπορεί να έχουμε για τον εαυτό μας» τονίζει στο Sputnik o A. Πετρόφ.

Ο ίδιος βρίσκεται περισσότερο από μια εβδομάδα στη χώρα μας και δεν υπάρχει κάτι που να του κάνει αρνητική εντύπωση.

«Στην Αθήνα με εντυπωσίασε η ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα της πόλης» μας λέει.

Λουόμενος στην Αμοργό
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : GEORGE VITSARAS / SOOC
Το ελληνικό νησί που θα πρωταγωνιστήσει σε διεθνή ταινία
Ο αστέρας του ρωσικού θεάματος παράτησε το οικονομικό πανεπιστήμιο για να σπουδάσει θέατρο ενώ η επαφή του με τη θεατρική τέχνη τον έκανε να γνωρίσει την ελληνική κουλτούρα.

Καθότι σπούδασε στο Ρωσικό Πανεπιστήμιο Θεατρικής Τέχνης GITIS της Μόσχας μαζί με την Ελληνίδα σκηνοθέτη, Ιώ Βουλγαράκη, έμαθε περισσότερα για την Ελλάδα, μέσα από τη γνωριμία τους.

Ερωτηθείς για την εμπειρία της συνεργασίας με τους Έλληνες ηθοποιούς αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι: «Ο καθένας από εμάς μαθαίνει κάτι καινούργιο στους άλλους. Η ανταλλαγή της ενέργειας είναι αμοιβαία, συνήθως γίνεται όταν υπάρχουν δύο άνθρωποι καθώς και κουλτούρες αλλά και χώρες που θέλουν να συνεργαστούν για να παράξουν ένα έργο».

Μεγάλη εντύπωση του έκανε ο Άρης Σερβετάλης που είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας: «Μπήκε αμέσως στο πετσί του ρόλου και ζει με αυτόν πολύ βαθιά κάτι που θα το δείτε στην ταινία».

Στα γυρίσματα της ίδιας ταινίας βρέθηκε και ο γνωστός ηθοποιός Μίκι Ρουρκ καθότι που υποδύεται έναν παράλυτο που έζησε το θαύμα.


Αναφορικά με τον πασίγνωστο αστέρα του Χόλιγουντ, τόνισε ότι έπαιξαν μαζί σε μια μικρή σκηνή και δεν είχαν πολύ χρόνο να συνεργαστούν. «Ωστόσο μιλήσαμε και είναι σημαντικό ότι είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε» συμπλήρωσε.

Η ευχή του Αλεξάντερ Πετρόφ στους Έλληνες


Παράλληλαέκανε μια ευχή για την Ελλάδα και τους κατοίκους της:

«Ο Θεός σας έκανε μεγάλο δώρο αυτήν την εύφορη γη και το κλίμα. Άρα να απολαμβάνετε να φροντίζετε και να αγαπάτε τον τόπο σας».

Την ίδια στιγμή, έκανε λόγο και για τη συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας αναφορικά με την παραγωγή των ταινιών και το βασικό πλεονέκτημα που έχει η χώρα μας.

«Η Ελλάδα και η Ρωσία μπορούν να έρθουν κοντά μέσω των ταινιών. Είναι πολύ εύκολο και βολικό να γυρίζουμε ταινίες στην Ελλάδα λόγω κλίματος. Αν αυτή η συνεργασία συνεχίσει και σε επίσημο επίπεδο θα είναι πολύ καλύτερα και για τις σχέσεις των δύο χωρών».

Ο «Άνθρωπος του Θεού» είναι μια παραγωγή των Simeon Entertainment και View Master Films, σε συνεργασία με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου, το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος Ο Γραικός και το Eurogroup Ltd, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής της Deep Dream, της Ingenuity-FO και του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας). Η κυκλοφορία της ταινίας έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία τις 3 Δεκεμβρίου από τη Feelgood Entertainment.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK