Η ΕΑΒ στον αέρα! Θέλει η κυβέρνηση να την οδηγήσει σε “λουκέτο”;

Θέλουν να κλείσουν την ΕΑΒ; Μήπως αυτό διευκολύνει και την Lockheed Martin που θα προτιμούσε να “τρέξει” αλλού το πρόγραμμα των F-16, παρά τα συγχαρητήρια που δίνει στην ΕΑΒ; Υπάρχει κάποια άλλη σκέψη που οδήγησε την κυβέρνηση στην ακατανόητη απόφαση περικοπών περίπου 300 ευρώ από κάθε εργαζόμενο στην ΕΑΒ, αυτή την εποχή; Ήθελαν να οδηγήσουν […]

Θέλουν να κλείσουν την ΕΑΒ;

Μήπως αυτό διευκολύνει και την Lockheed Martin που θα προτιμούσε να “τρέξει” αλλού το πρόγραμμα των F-16, παρά τα συγχαρητήρια που δίνει στην ΕΑΒ;

Υπάρχει κάποια άλλη σκέψη που οδήγησε την κυβέρνηση στην ακατανόητη απόφαση περικοπών περίπου 300 ευρώ από κάθε εργαζόμενο στην ΕΑΒ, αυτή την εποχή;

Ήθελαν να οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε απεργία και την εταιρεία σε αναταραχή;

Όλα αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν από την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μοιράζει απλόχερα 20 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ για σποτάκια για τον κορωνοϊό και προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα για τα 80 εκατομμύρια στην παράδοξη υπόθεση της τηλεκατάρτισης επιστημόνων, το πρόβλημα είναι…τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους εργαζόμενους στην Τανάγρα; Είναι μία από τις περικοπές που ζητά το οικονομικό επιτελείο.
Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν απεργία χθες κι όπως φαίνεται από Δευτέρα η κατάσταση θα “αγριέψει”.

Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στην ΕΑΒ αναφέρουν:

“Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΕΑΒ ξεκινάμε τον αγώνα μας για να κρατήσουμε την μεγαλύτερη Αμυντική Βιομηχανία της Ελλάδος ζωντανή και να διασφαλίσουμε τα εναπομείναντα κεκτημένα και δικαιώματά μας.
Εν μέσω πανδημίας, με την γείτονα να συνεχίζει τα επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον της χώρας μας, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών διαλύουν την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).
Για άλλη μία φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και η διορισμένη απ’ αυτό Διοίκηση της ΕΑΒ κρίνονται κατώτεροι των περιστάσεων.
Το ΥΠΟΙΚ και Μέτοχος της ΕΑΒ κατά την προσφιλή του τακτική, συνεχίζει την διαχρονική απαξίωση και διάλυση της εταιρείας, εξαθλίωσης των εργαζομένων και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας.
Ο εντεταλμένος στην εταιρεία σύμβουλος του Υπουργείου και μέλη της Διοίκησης, περικόπτουν όχι μόνο κεκτημένα των εργαζομένων αλλά και λειτουργικά έξοδα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας και την σύναψη συμβολαίων με πελάτες.
Το Υπουργείο Αμύνης δεν θα έπρεπε να μένει απαθή, όταν στην ΕΑΒ υλοποιούνται προγράμματα αναβάθμισης Αεροσκαφών (P3 Orion, F16 Viper), συντήρηση Αεροσκαφών (C130, Πυροσβεστικά, κ.α.) και εν γένει πτητικών μέσων της χώρας.
Δεν φθάνει που το Υπουργείο Οικονομικών, διαχρονικά δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι έχει στα χέρια του μία Βαριά Αεροπορική Βιομηχανία, με εξιδεικευμένους και πιστοποιημένους εργαζομένους, αλλά αυτή την στιγμή με την πολιτική που ασκεί παίζει με την Άμυνα της Χώρας και την Πυροσβεστική περίοδο, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Απαιτούμε άμεσες λύσεις για τους εργαζόμενους και την εταιρεία.
Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών για τις νέες περικοπές που εφαρμόζει για τους εργαζόμενους και την εταιρεία (ΕΑΒ).
Δεν δεχόμαστε νέα κατακρεούργηση των εναπομεινάντων κεκτημένων μας.
Η Πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ και οι εντεταλμένοι στην εταιρεία σύμβουλοι τους, διαπράττουν Εθνικό έγκλημα και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την διάλυση της ΕΑΒ.
Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Α.Β.”

militaire.gr / photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί