• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η αλήθεια για την ΑΟΖ!!! Ποιους από την Ελλάδα ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΑΝ σήμερα οι Τούρκοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αλήθεια για την ΑΟΖ!!! Ποιους από την Ελλάδα ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΑΝ σήμερα οι Τούρκοι (ΒΙΝΤΕΟ)

aoz_aigypto
«Βόμβα» από τον Ακάρ...

Τον ισχυρισμό ότι η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία είναι κατά του ελληνικού λαού εξέφρασε την Τρίτη ο Χουλουσί Ακάρ, επικαλούμενος μάλιστα δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών, προφανώς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη η τουρκική πλευρά πανηγυρίζει για τα όσα ανέφερε ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποστηρίζει πως «με την συμφωνία μας με την Αίγυπτο δώσαμε στην Τουρκία όσα ήθελε».

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σχολιάζει την συνομολόγηση συμφωνίας τμηματικής οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου, υποστηρίζοντας ότι με τη συμφωνία αυτή «η Ελλάδα αφήνει την περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού στις τουρκικές διεκδικήσεις».

Βέβαια, τον Ιούνιο ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει άλλα, παραδεχόμενος πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει με τμηματική οριοθέτηση. Για να θυμηθούμε:

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στην συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, είχε δηλώσει «όταν υποχωρεί κανείς χωρίς αρχές απέναντι σε φιλικές χώρες, δεν λύνει προβλήματα, αλλά ανοίγει όρεξη Τουρκίας».

Έτσι λοιπόν, ο τούρκος ΥΠΕΘΑ, αξιοποιεί τις προαναφερθείσες δηλώσεις αναφέροντας, την επομένη της κύρωσης της συμφωνίας από την αρμόδια επιτροπή της αιγυπτιακής Βουλής, προκειμένου να πλήξει την Αθήνα:

«Δεν έχει καμία ισχύ η συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας… Αυτή η συμφωνία είναι εναντίον του λαού της Αιγύπτου και όπως έχουν αντιληφθεί κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι εναντίον του Ελληνικού λαού. Εμείς καλούμε όλους τους πολίτες στην λογική  συμπεριφορά».

 ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ:

Αφού η συμφωνία είναι εις βάρος του Ελληνικού Λαού, τότε γιατί έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος ο τουρκικός Στόλος στο Αιγαίο και το Oruc Reis μπαινοβγαίνει στα διεθνή ύδατα άνωθεν της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας, χωρίς βέβαια να ποντίσει καλώδια, προκειμένου να αποφύγει Ελληνικό χτύπημα; 

Όπως αντιλαμβάνεστε, η συμφωνία με την Αίγυπτο δείχνει να είναι στην σωστή κατεύθυνση και μάλλον πρέπει να προβληματιστούμε όλοι μας, όταν τούρκος υπουργός επικαλείται πολιτικούς από την αντιπολίτευση της Βουλής μας. Κακές γλώσσες, τις οποίες εμείς δεν πιστεύουμε, μιλούν για εκ των προτέρων συνεννόηση.