Η «ακτινογραφία» της ξαφνικής τηλεφωνικής επικοινωνίας Μητσοτάκη-Ερντογάν – Είχαν να μιλήσουν από το 2019!

Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους, καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με το άνοιγμα των συνόρων και την αποκατάσταση των τουριστικών ροών.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτούς τους διμερείς διαύλους επικοινωνίας, σε μία σαφής προσπάθεια για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν η σύντομη συζήτηση των δύο ηγετών επεκτάθηκε και σε πιο «φλέγοντα» ζητήματα όπως είναι η ΑΟΖ, οι εξελίξεις στη Λιβύη και το μεταναστευτικό.

Ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί όλο το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία είναι πως Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν να συνομιλήσουν από τα τις αρχές Δεκεμβρίου του 2019!

Είναι φανερό πως οι δύο πλευρές διάλεξαν να μιλήσουν για θέματα «ελάσσονος σημασίας» , όπως είναι ο τουρισμός, προκειμένου να «σπάσουν τον πάγο» και να συμφωνήσουν έστω πως για να δοθεί χώρος στη διπλωματία θα πρέπει να υφίστανται οι κατάλληλοι δίαυλοι επικοινωνίας.

Το άμεσο μέλλον θα δείξει αν αυτοί οι δίαυλοι θα αξιοποιηθούν κατάλληλα ή αν για ακόμη μία φορά η τουρκική προκλητικότητα τoυς αφανίσει από τον «χάρτη» των Ελληνοτουρκικών.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί