• Αρχική
  • Άρθρα
  • Για πρώτη φορά από το 1974: Πυροσβεστικό Αεροσκάφος της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω από τα Κατεχόμενα!(ΒΙΝΤΕΟ)

Για πρώτη φορά από το 1974: Πυροσβεστικό Αεροσκάφος της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω από τα Κατεχόμενα!(ΒΙΝΤΕΟ)

Για πρώτη φορά από το 1974 αεροσκάφος της Κυπριακής Δημοκρατίας πέταξε πάνω από τα Κατεχόμενα για να βοηθήσει τους Τουρκοκύπριους στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στον Κορμακίτη.

Παρ’ ότι ζητήθηκε από την Τουρκοκυπριακή πλευρά η συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας με ένα ελικόπτερο, αυτό προκάλεσε αντιδράσεις εντός του κατοχικού καθεστώτος με αποτέλεσμα το ελικόπτερο να σταματήσει τις ρίψεις μετά την πρώτη ρίψη που εκτέλεσε. Μετά από νέα επικοινωνία του κ. Ακιντζί και του Προέδρου Κ. Αναστασιάδη για το ζήτημα, το ελικόπτερο συνέχισε τις ρίψεις του και η πυρκαγιά περιορίστηκε αν και καταστράφηκε μεγάλη έκταση με ελαιόδεντρα 8 αιώνων στον Κορμακίτη.

Αρκετοί φυσικά έσπευσαν χωρίς να χάσουν ευκαιρία να που ότι αυτό πρέπει να είναι το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, μία συνεννόηση με την Τουρκοκυπριακή πλευρά. Εμείς θέλουμε να θυμίσουμε ότι όσο υφίσταται Τουρκικός κατοχικός στρατός στη βόρεια Κύπρο, δε μπορεί να υπάρξει συνεννόηση αφού αυτή θα προϋπέθετε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα γινόταν έρμαιο των διαθέσεων της Τουρκίας ενώ τώρα είναι ένα ανεξάρτητο κράτος, πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν δεν αλλάξει η παραπάνω συνθήκη, τίποτα δε θα επιτευχθεί και για τις δύο πλευρές.