Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ (ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ) και 10 στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων της Βουλγαρίας.
Η συνεκπαίδευση περιελάμβανε αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων εντός αστικού περιβάλλοντος, παροχή Α’ βοηθειών πεδίου μάχης, καθώς και καταρριχήσεις από εκπαιδευτικό πύργο και ελικόπτερο.
Η δραστηριότητα διεξήχθη στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας 2021 μεταξύ των δύο χωρών.
Η συνεκπαίδευση εντάσσεται στις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων με φίλες και σύμμαχες χώρες, που έχουν προγραμματιστεί και εκτελούνται με βάση τον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, και αποσκοπούν στην επαύξηση του επιπέδου συνεργασίας και συναντίληψης, καθώς και στην προβολή τόσο των δυνατοτήτων όσο και του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας σε θέματα Ειδικών Επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέο μπαράζ αφίξεων αλλοδαπών νότια της Γαύδου
- Hellenic Train: Έως την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου η υποκατάσταση με λεωφορεία στην Αγ. Ανδρέας- Καμίνια
- Νέος ηγούμενος στη Μονή Σινά ο αρχιμανδρίτης Συμεών Παπαδόπουλος
- “Πρωτόγνωρες καταστάσεις”: Πάνω από 1.000 οι παράνομοι μετανάστες στις εγκαταστάσεις στα Χανιά
- Γ. Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη των συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη
- Με τον νέο ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Όρους Σινά επικοινώνησε ο Γ. Γεραπετρίτης
- Η πραγματικότητα πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί
- Η αλήθεια που πονάει και οι ηλίθιοι την αγνοούν
- O αδερφός του Μασκ οργάνωσε το θέαμα με 3.000 drones εμπνευσμένα από τον Μιχαήλ Άγγελο, vid
- Το πιο τρελό flashmob στο Παρίσι: 30 μουσικοί ερμήνευσαν το «Bohemian Rhapsody», vid
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΤΡΕΝΑ

ΣΠΙΤΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ε65

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ

MYSTREET

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
