Γ. Λακκοτρύπης για ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας: «Επιβεβαιώνει ότι τα νησιά δικαιούνται ΑΟΖ»

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης, υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, ανεφέρθηκε στην συμφωνία της Ελλάδας και Ιταλίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ. Μιλώντας στο Οpen TV, ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι ένα από τα πλέον σημαντικά σημεία της συμφωνίας είναι η επιβεβαίωση ότι τα νησιά δικαιούνται θαλάσσιες ζώνες, όπως περιγράφεται και στο Δίκαιο της Θάλασσας. «Έρχεται, […]

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης, υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, ανεφέρθηκε στην συμφωνία της Ελλάδας και Ιταλίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ.

Μιλώντας στο Οpen TV, ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι ένα από τα πλέον σημαντικά σημεία της συμφωνίας είναι η επιβεβαίωση ότι τα νησιά δικαιούνται θαλάσσιες ζώνες, όπως περιγράφεται και στο Δίκαιο της Θάλασσας. «Έρχεται, επομένως σε άμεση αντιπαραβολή με την αυθαίρετη ρητορική της Τουρκίας ότι τα νησιά δεν δικαιούνται ΑΟΖ», σημείωσε ο Κύπριος υπουργός.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Λακκοτρύπης, εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν θα αποθαρρύνει τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα συνεχίσει τις προκλητικές του ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Εμείς έχουμε επιλέξει τα διπλωματικά μέσα για να το αντιμετωπίσουμε και για αυτό με τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης επιχειρούμε εντός ΕΕ να επιφέρουμε κάποιο κόστος στις πράξεις της Τουρκίας», τόνισε ο Γιώργος Λακκοτρύπης, προσθέτοντας παράλληλα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καλέσει την Τουρκία σε οριοθέτηση μεταξύ τους ΑΟΖ.

Τέλος, ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι Κύπρος και Ελλάδα διαθέτουν συμμαχίες τόσο εντός, όσο και εκτός ΕΕ, προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί