Φραγκογιάννης: Στόχος το εμπόριο Ελλάδας – Τουρκίας να φτάσει στα 10 δις ευρώ

Αναφέρθηκε στις ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στην ΕΡΤNEWS, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Κωσταντινούπολη,

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φραγκογιάννης δήλωσε:

«Υλοποιούμε τις αποφάσεις της 7ης Δεκεμβρίου του 2023, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος Ερντογάν αποφάσισαν ότι θα πρέπει στα επόμενα 4 – 5 χρόνια να διπλασιάσουμε το εμπόριο που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Είμαστε εδώ με 90 επιχειρηματίες από την Ελλάδα, οι οποίοι σήμερα θα συναντηθούν στα πλαίσια ενός φόρουμ που έχουμε οργανώσει με περίπου 200 Τούρκους επιχειρηματίες. Σήμερα έχουμε τη Μικτή Διυπουργική Επιτροπή των Οικονομικών, όπου ουσιαστικά κάνουμε μια επισκόπηση των θεμάτων μας με την Τουρκία, αυτό που ονομάζουμε χαμηλής πολιτικής και υψηλής -κατά την άποψή μου- ανθρώπινης αξίας. Μιλάμε για οικονομία, για εμπόριο, για τουρισμό, για επικοινωνίες, για συγκοινωνίες, για πολιτισμό, για αθλητισμό.

Και έχουν έρθει εκπρόσωποι από οκτώ υπουργεία αντίστοιχα με εκπροσώπους από 8 τουρκικά υπουργεία. Πρόκειται να ξεκινήσουμε αυτή τη συνάντηση που την κάνουν σχεδόν κάθε δύο χρόνια. Η προηγούμενη έγινε τον Ιανουάριο του 2022

Υλοποιούμε τις αποφάσεις της 7ης Δεκεμβρίου του 2023, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος Ερντογάν αποφάσισαν ότι θα πρέπει στα επόμενα 4 – 5 χρόνια να διπλασιάσουμε το εμπόριο που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Σήμερα το εμπόριο είναι της τάξεως των 5,4 δισ. και στόχος μας είναι να πάμε στα 10 δισεκατομμύρια. Άρα λοιπόν, σκοπός της επίσκεψης των επιχειρηματιών, είναι να φέρουμε πιο κοντά τις δύο επιχειρηματικές κοινότητες, την ελληνική και την τουρκική, με σκοπό να αναπτύξουν δραστηριότητες είτε επενδυτικού είτε εμπορικού χαρακτήρα».

ertnews, eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί