Tην αποπομπή του Φρέντι Μπελέρη από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είχε ζητήσει χθες με ανάρτησή του ο Νίκος Φίλης, κάνοντας λόγο ακόμα και για «προβοκατόρικη δράση»!
Σήμερα μιλώντας στο OPEN, ήταν ακόμα πιο σκληρός στις δηλώσεις του!
Δείτε από το 8.06 τι δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς (Στο 15.40 αποκαλεί τον Βορειοηπειρώτη φυλακισμένο από τους Αλβανούς «ακραίο εθνικιστικό πρόσωπο»:
Η χθεσινή ανάρτηση του Νίκου Φίλη:
Πρέπει να είναι πολύ δυσοίωνα τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων για να αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να δεχτεί την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο, ανεξαρτήτως της περιπέτειάς του ως καταργηθείς Δήμαρχος Χιμάρας, που αντανακλά το προβληματικό επίπεδο των δημοκρατικών θεσμών στην Αλβανία και επιδιώξεις σε βάρος του ελληνικού μειονοτικού στοιχείου, βαρύνεται με επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα παρακρατική και προβοκατόρικη δράση.
Όπως μας θύμισε ο Δ. Ψαρράς στην Εφημερίδα των Συντακτών (29.5.2023), ο Μπελέρης ήταν μεταξύ των επτά συλληφθέντων στα σύνορα με την Αλβανία τη νύχτα της 18ης-19η Μαρτίου 1995 από Έλληνες συνοριοφύλακες στα δύο αυτοκίνητα των οποίων βρέθηκε βαρύς οπλισμός (εννιά αυτόματα πολεμικά όπλα Καλάσνικοφ, 2 πιστόλια, ξιφολόγχες, ασύρματοι, φόρμες παραλλαγής και κουκούλες). Η υπόθεση συνδυάστηκε με την επίθεση της ακροδεξιάς οργάνωσης ΜΑΒΗ στο αλβανικό στρατόπεδο της Επίσκοπής τον Απρίλιο του 1994 και τη δολοφονία δύο Αλβανών στρατιωτικών.
Ο Μπελέρης και οι συγκατηγορούμενοί του φαίνεται πως είχαν στόχο άλλο στρατόπεδο στα ελληνοαλβανικά σύνορα και την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μια νέα αιματοχυσία. Παρά το γεγονός ότι ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου είχε μιλήσει για μια «οργανωμένη και άκρως επικίνδυνη υπόθεση που από εμάς δεν πρόκειται να κουκουλωθεί» (24.7.1995), μέσα από δικαστικούς μαιάνδρους τα βαριά κακουργήματα μετατράπηκαν σε πλημμελήματα και οι επτά καταδικάστηκαν τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1999, σε ποινές φυλάλισης 18-20 μηνών.
Ο Μπελέρης διαφημίζεται στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής, έχει συμμετάσχει σε φασιστικές συνάξεις του ΛΑΟΣ και έχει φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές του καταδικασμένου αρχηγού της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκου, καθώς και του Καρατζαφέρη.
Με όλη αυτή την “προϋπηρεσία”, ο Μπελέρης, μοιάζει ιδανικό ανάχωμα στη διαρροή ψήφων της ΝΔ προς τα Ακροδεξιά κόμματα.
Προφανώς, γι’ αυτό τον επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης. Για να εκμεταλλευτεί τη φυλάκισή του στην Αλβανία, φροντίζοντας παράλληλα να κρατήσει στο σκοτάδι την υπόλοιπη δράση του.
Πρόκειται για κοντόφθαλμη τυχοδιωκτική επιλογή. Για έναν ακόμη σφιχτό εναγκαλισμό της ΝΔ με την Ακροδεξιά.
Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μετά τα παραπάνω δε μπορεί να επικαλεστεί άγνοια, να αποπέμψει τον Φρέντι Μπελέρη από το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Προκαταρκτική εξέταση για τον τραυματισμό μαθήτριας από συμμαθήτριά της εντός σχολείου διέταξε το Υπουργείο Παιδείας
- Άρχισε να ζητιανεύει ξανά ο Ζελένσκι: «Αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα»
- Μία… συνηθισμένη μέρα στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας, vid
- Κωνσταντοπούλου: Ένας πρωθυπουργός έμφοβος, τρομοκρατημένος, απερχόμενος, ο κ. Μητσοτάκης, παίζει τα ρέστα του
- ΥΠΑΑΤ: Πληρωμές 487,9 εκατ. από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ σε 485.896 μοναδικούς δικαιούχους
- Απόλυτη δυστοπία! Θα σκανάρουν τα social media των ταξιδιωτών – Πού κάνουν την αρχή
- Ποιά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα βιώσει τον πιο σκοτεινό Δεκέμβριο της τελευταίας 90ετίας;
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είναι μία από τις τελευταίες μάχες με την παλιά Ελλάδα»
- Ξεσηκωμός αγροτών με αποκλεισμούς δρόμων και στη Γαλλία
- Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογείται η πρώτη ομάδα επτά από τους 15 κατηγορούμενους
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣΙΟ









