• Αρχική
  • Άρθρα
  • Φανερώθηκαν ΟΛΑ! Το φιλότουρκο ΝΑΤΟ και η ΞΕΚΑΘΑΡΗ Ρωσία – ΩΡΑ για Ελληνικές αποφάσεις…

Φανερώθηκαν ΟΛΑ! Το φιλότουρκο ΝΑΤΟ και η ΞΕΚΑΘΑΡΗ Ρωσία – ΩΡΑ για Ελληνικές αποφάσεις…

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία…

Ελληνικά ΜΜΕ έφαγαν «αμάσητη» την προπαγάνδα των Τούρκων. Έγκυρες ρωσικές διπλωματικές πηγές διέψευσαν τα ανυπόστατα σενάρια που κυκλοφορούσαν από χθες το πρωί περί δήθεν συνεννόησης Τουρκίας και Ρωσίας για την έκδοση NAVTEX, οι οποίες αφορούσαν ρωσικές ασκήσεις με πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο.

 Οι Ρώσοι μιλώντας σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό δήλωσαν πως και τώρα όπως και πριν, όπως και πάντα, ενημέρωσαν τον συντονιστή των NAVTEX στην Μεσόγειο, που είναι το ειδικό γραφείο του υπουργείου Άμυνας της Ισπανίας και έπειτα ενημερώθηκαν όλες οι υπόλοιπες χώρες. Οι Τούρκοι πολύ απλά είδαν την ειδοποίηση για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες αυτής της διακλαδικής άσκησης των Ρώσων και με σκοπό την προπαγάνδα τους, άρπαξαν την ευκαιρία, καταλήγουν οι ρωσικές πηγές.

Πέραν τούτου, η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε ως προκλητικούς τους ισχυρισμούς ότι οι «επιθετικές» ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο οφείλονται στη στήριξη της Μόσχας, όπως μεταδίδει το sputnik.

«Τέτοιους συλλογισμούς μπορώ να τους χαρακτηρίσω παρά μόνο προκλητικούς», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η Μόσχα,δεν προσδοκά οφέλη μέσα από διακρατικές διαμάχες, προβλήματα, συγκρούσεις και αυτό «ισχύει πλήρως για μια τόσο ευαίσθητη και εκρηκτική περιοχή όπως η Ανατολική Μεσόγειος».

Γιατί λοιπόν ελληνικά κανάλια επέμεναν πως η Ρωσία ευνοεί την τουρκική επιθετικότητα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο;;;;;

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ;;;;

Χθες, ΑΛΛΩΣΤΕ, η Αθήνα διέψευσε τον Γενικό Γραμματέα της Δυτικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπερκ, ο οποίος, ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ, ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα συμφώνησε να ξεκινήσει διάλογος με την Τουρκία, κάτι που προκάλεσε ένταση και ερωτηματικά στο εσωτερικό της Ελλάδας, ευνοώντας αυτομάτως την Άγκυρα!!! Αυτός ήταν ο σκοπός του ΝΑΤΟ;;;;

Ειδικότερα, ελληνικές διπλωματικές πηγές, ΔΙΕΨΕΥΣΑΝ ευθέως και κατηγορηματικά τον γγ του ΝΑΤΟ μιλώντας για πληροφορίες «που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». 

«Σε κάθε περίπτωση» σημείωναν οι ίδιες πηγές «έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του ΓΓ του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ (ΚΑΙ) ΠΡΟΣ ΜΟΣΧΑ;

Η Μαρία Ζαχάροβα, ερωτώμενη, για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, κίνηση στην οποία προέβη προσφάτως η Ελλάδα, απάντησε:

«Η Ρωσία υπέγραψε την Συνθήκη του Ο.Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας. Η θέση μας βασίζεται στους Κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που υπάρχουν σε αυτό το κείμενο. Κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να ορίζει το μήκος των χωρικών του υδάτων εντός των ορίων των 12 μιλίων και αναλόγως των γεωγραφικών συνθηκών να λάβει υπόψη κάποιες διαφωνίες με τους γείτονες».

Οι Ρώσοι έχουν τα δικά τους συμφέροντα. Παράλληλα όμως ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ξεκάθαρα, αναφορικά με αυτά. Κάποια ΜΜΕ επιμένουν όμως να στηρίζουν το διπρόσωπο ΝΑΤΟ του Στόλτενμπερκ.  Χθες έφαγαν το «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» τους.

Ελλάδα και Ρωσία έπεσαν ΘΥΜΑΤΑ προπαγάνδας από ΝΑΤΟ και Τουρκία αντίστοιχα. Μήπως ήρθε ώρα να πουν μεταξύ τους ξεκάθαρα λόγια;;;