• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ευθεία ΑΠΕΙΛΗ Τσαβούσογλου μετά το ραντεβού με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, ταύτιση με ΣΥΡΙΖΑ

Ευθεία ΑΠΕΙΛΗ Τσαβούσογλου μετά το ραντεβού με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, ταύτιση με ΣΥΡΙΖΑ

cabu_germanosypeks
Αναφορά στο Καστελόριζο και στους παράνομους μετανάστες που στέλνει...

Μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μαας, μετέβη στην Τουρκία, όπου και συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μετά την συνάντηση ο τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε τα εξής:

«Η Ελλάδα έγινε κακομαθημένη με την υποστήριξη της ΕΕ. Δεν είμαστε εμείς που αυξάνουμε την ένταση, είναι η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι. Η Γερμανία προσπάθησε να αναλάβει έναν αντικειμενικό ρόλο, αλλά αυτές οι προσπάθειες δέχονται επίθεση από την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση».

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την γερμανική πλευρά για τις προσπάθειές της και είπε, αναφορικά με τις γεωτρήσεις ότι η Τουρκία περίμενε πολλά χρόνια γι’ αυτό και ΑΡΑ δεν πρόκειται να τις σταματήσει.

Έπειτα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επαναπροωθεί τους παράνομους μετανάστες πίσω στην Τουρκία, συμφωνώντας σε αυτό με την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα (ΕΔΩ), ενώ προέτρεψε την χώρα μας «να ξεχάσει τον τρόπο που την κακομαθαίνανε».

Επέμεινε δεν στην ρητορική για το Καστελόριζο, λέγοντας πως ενώ απέχει μόλις 10 χλμ από την Τουρκία, η Ελλάδα ζητά 580 χλμ, ενώ αφήνει στη Τουρκία 2 χλμ χώρο.

Κατηγόρησε δε τις συμφωνίες Ελλάδας με Ιταλία και Αίγυπτο.

Τέλος προχώρησε σε ευθεία ΑΠΕΙΛΗ: «Η συμβουλή μου προς την Ελλάδα είναι αυτή: Εγκαταλείψτε αυτήν τη συμπεριφορά του κακομαθημένου. Μην βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο με το να συμπληρώνετε ορισμένες χώρες. Χωρίς ασκήσεις, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Εάν κάνετε λάθος βήμα, αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».