Εξωφρενική η Τουρκία αποκαλεί Παράνομη την Ελληνική NAVTEX σε Σαμοθράκη και Λήμνο

Ανήμερα της Γενοκτονίας των Ποντίων, η Άγκυρα χαρακτηρίζει ως «παράνομη» την Ελληνική Navtex για ασκήσεις σε Σαμοθράκη και Λήμνο. Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, με την Υπηρεσία Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικών και Ωκεανογραφικών Ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού της γείτονας χώρας να χαρακτηρίζει ως «παράνομη» την ελληνική Navtex για ασκήσεις σε Σαμοθράκη και Λήμνο. Μάλιστα, η […]

Ανήμερα της Γενοκτονίας των Ποντίων, η Άγκυρα χαρακτηρίζει ως «παράνομη» την Ελληνική Navtex για ασκήσεις σε Σαμοθράκη και Λήμνο.

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, με την Υπηρεσία Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικών και Ωκεανογραφικών Ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού της γείτονας χώρας να χαρακτηρίζει ως «παράνομη» την ελληνική Navtex για ασκήσεις σε Σαμοθράκη και Λήμνο.

Μάλιστα, η τουρκική πλευρά, ισχυρίζεται πως η Ελληνική Νavtex παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης περί αποστρατικοποίησης των νησιών.

Η τουρκική αντι-Navtex σημειώνει: «Η Navtex με αριθμό LA20-122/20 αποτελεί παραβίαση του καθεστώτος αποστρατικοποίησης Σαμοθράκης και Λήμνου, σύμφωνα με τη συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης το 1923».

Αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή, η Άγκυρα κατηγόρησε πάλι με τον ίδιο τρόπο την Ελλάδα, καταγγέλλοντας αντίστοιχη «παρανομία», αυτή τη φορά στα νησιά Ψαρά, Χίο και Σάμο.

sputnik / photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί