Ανήμερα της Γενοκτονίας των Ποντίων, η Άγκυρα χαρακτηρίζει ως «παράνομη» την Ελληνική Navtex για ασκήσεις σε Σαμοθράκη και Λήμνο.
Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, με την Υπηρεσία Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικών και Ωκεανογραφικών Ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού της γείτονας χώρας να χαρακτηρίζει ως «παράνομη» την ελληνική Navtex για ασκήσεις σε Σαμοθράκη και Λήμνο.
Μάλιστα, η τουρκική πλευρά, ισχυρίζεται πως η Ελληνική Νavtex παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης περί αποστρατικοποίησης των νησιών.
Η τουρκική αντι-Navtex σημειώνει: «Η Navtex με αριθμό LA20-122/20 αποτελεί παραβίαση του καθεστώτος αποστρατικοποίησης Σαμοθράκης και Λήμνου, σύμφωνα με τη συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης το 1923».
Αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή, η Άγκυρα κατηγόρησε πάλι με τον ίδιο τρόπο την Ελλάδα, καταγγέλλοντας αντίστοιχη «παρανομία», αυτή τη φορά στα νησιά Ψαρά, Χίο και Σάμο.
sputnik / photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Χατζηδάκης: Απευθείας στην τσέπη του καταναλωτή οι μειώσεις στα καύσιμα
- Η Σελίν Ντιόν προγραμματίζει εμφανίσεις στη Γαλλία
- Θεσσαλονίκη: Ποινές κάθειρξης 12,5 ετών σε αρχιμανδρίτη και πρώην ιερέα – Απέσπασαν άνω του 1,5 εκατ. ευρώ από πιστούς
- Κανονικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα ταξί την Τρίτη
- Θεσσαλονίκη: Κλειστή η περιφερειακή οδός στο ένα ρεύμα, στο ύψος του ΓΝΘ «Παπαγεωργίου» το βράδυ της Πέμπτης
- Αυτοκίνητο σχεδόν «μπούκαρε» σε καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας (photo)
- Τραμπ βλέπει “μια ευκαιρία για συμφωνία με το Ιράν”, σύμφωνα με τον Νετανιάχου
- Άλλες 2 κτηνοτροφικές μονάδες στη Λέσβο με ζώα με αφθώδη πυρετό επιβεβαιώθηκαν σήμερα εργαστηριακά
- Ο Πούτιν βλέπει τι γίνεται στον κόσμο και τοποθετήθηκε
- Βρετανία: Αφέθηκε ελεύθερος ο Ιρανός που φέρεται να επιχείρησε να μπει σε βάση πυρηνικών υποβρυχίων









