Μιλώντας στο Al Jazeera Mubashar TV, ο υπουργός Πετρελαίου και Αερίου της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στη Λιβύη, Μοχάμεντ Αούν, επισήμανε πως υπάρχουν πραγματικές δυνατότητες εξεύρεσης φιλικών λύσεων με χώρες, όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος, σχετικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων.
Αναγνωρίζει επίσης πως οι χώρες έχουν δικαίωμα να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια και από εκεί με τον κανόνα της μέσης γραμμής να οριοθετηθούν οι θαλάσσιες ζώνες.
Ο υπουργός της Λιβύης επισήμανε πως υπάρχει πλέον ανά τον κόσμο ένα προχωρημένο στάδιο εκλογίκευσης για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων, είτε μέσω φιλικών λύσεων είτε μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου, αντί των μονομερών λύσεων.
Έχει τη σημασία του το γεγονός ότι ο κ. Αούν είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Ουάσιγκτον, όπου και συναντήθηκε με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τους Ενεργειακούς Πόρους Τζέφρι Πάιατ, στελέχη της αμερικανικής εταιρείας ConocoPhillips, τους οποίους ενημέρωσε για το όραμα του υπουργείου του για ανάπτυξη των τομέων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λιβύη.
Υπενθυμίζεται ότι δικαστήριο στη Λιβύη με απόφασή του ανέστειλε τη συμφωνία για εξερεύνηση υδρογονανθράκων, η οποία υπεγράφη πέρυσι από την προσωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης και την Άγκυρα.
Το εφετείο της Τρίπολης, το οποίο εξέδωσε την απόφαση, άφησε χώρο στην κυβέρνηση της Τρίπολης να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, τόνισε δικαστική πηγή, σύμφωνα με το Reuters.
iefimerida, intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Πανελλήνιο ρεκόρ ΚΑΡΠΑ από 60.650 μαθητές
- Γάζα: Ο Τραμπ απειλεί τους μαχητές της Χαμάς «εάν συνεχίσουν να σκοτώνουν ανθρώπους»
- «Είμαστε έτοιμοι» – Ο Όρμπαν «τρίβει» τα χέρια του που θα υποδεχθεί Πούτιν και Τραμπ!
- Με τον Πούτιν θα συναντηθεί ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν
- Χάος στην Κένυα: Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά πολιτών που θρηνούσαν σε στάδιο – 4 νεκροί, vid
- Άγαλμα της Μαρία Κάλλας στη Φλωρεντία – Σχεδιάζεται πλατεία αφιερωμένη στην Ελληνίδα υψίφωνο, vid
- Τελείωσε το τηλεφώνημα Πούτιν-Τραμπ! Θα συναντηθούν στην Βουδαπέστη
- Δήμος Θεσσαλονίκης και ΑΠΘ συνεργάζονται για την αναβάθμιση του Ντεπώ
- Η Παλαιστινιακή Αρχή παρουσίασε το δικό της σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Γάζας
- Δημοσκόπηση: Τα ποσοστά των κομμάτων αυτή την στιγμή