Τις τελευταίες ώρες τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για νέο κύμα μεταναστών που κινείται από την Αδριανούπολη προς τον Έβρο.
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και το πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ: «Στην Αδριανούπολη το ταξίδι της ελπίδας με όνειρο την Ευρώπη ξανάρχισε με μετανάστες να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκες μέσω του ποταμού Έβρου».

Πρόσφυγες και μετανάστες μετά τη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης στην Τουρκία, άρχισαν και πάλι να εισρέουν στα σύνορα της Αδριανούπολης. Με βάρκες προσπαθούν να περάσουν απέναντι στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται.
«Ομάδες 4-5 ατόμων συνεχίζουν να δοκιμάζουν την τύχη τους και να επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα με ψαροκάικα μέσω του Έβρου, αν και εν μέρει δύσκολο» σύμφωνα με αυτά που λένε τα τουρκικά ΜΜΕ.
Επίσης ο Δίαυλος 92,4 της Ροδόπης, μεταδίδει ότι προκαλούν στον Έβρο αυτή την ώρα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με τους μετανάστες που συγκεντρώνονται για μία ακόμη φορά στα σύνορα, προκαλώντας για την δημιουργία θερμού επεισοδίου.
Ο Στρατός και η Αστυνομία δηλώνουν έτοιμες να υπερασπιστούν τα σύνορα μας για μια ακόμη φορά. Βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, προκειμένου να αντιδράσουν ανάλογα με τις εξελίξεις που μπορεί να είναι ραγδαίες τις επόμενες ώρες.
This just in.#BatikVatan🇹🇷 attacks #Hellas🇬🇷🇪🇺 again at #Evros
— Cynical 🇪🇺 (@Prodactiv) June 3, 2020
with army, jandarma and #CRImmigrants#GreeceUnderAttack 🇬🇷#EuropeUnderAttack🇪🇺#IStandWithGreece🇬🇷#TurkeyIsATerrorState🇹🇷https://t.co/6AOjBsyikT
Σύμφωνα με πληροφορίες του evrosonline.gr υπάρχει έντονη κινητικότητα αυτήν την ώρα στην Τουρκική πλευρά. Πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Ανδριανούπολης όσο και στην Τουρκική πλευρά στο ύψος του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα. Συναγερμός έχει σημάνει και στις αστυνομικές αρχές.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Νίκι Μινάζ ευχαρίστησε τον Τραμπ που έριξε φως στις διώξεις των Χριστιανών στη Νιγηρία
- Τυφώνας Καλμάγκι στο Βιετνάμ: Έμειναν στο νερό 40 ώρες και βγήκαν ζωντανοί – “Ζούμε ένα θαύμα”
- Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα χρηματικών Bραβείων-Υποτροφιών για το 2025
- Ούτε στον χειρότερό τους εφιάλτη αυτό που συμβαίνει
- Γνωρίστηκαν στον Β’ ΠΠ και είναι ακόμη παντρεμένοι – Το γηραιότερο ζευγάρι στον κόσμο σπάει όλα τα ρεκόρ, vid
- Καταιγίδες στα δυτικά και στην Πελοπόννησο – Στο Ψαθί Μεγαλόπολης το μεγαλύτερο ύψος βροχής
- ΕΛΑΣ: Ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη 13χρονου στου Γκύζη – Ενημερώθηκε άμεσα η μητέρα του
- Ταϊλάνδη-Καμπότζη: Η Μπανγκόκ αναστέλλει τη συμφωνία εκεχειρίας
- Χρ. Κέλλας για ευλογιά αιγοπροβάτων: “Δεν ήταν απόφαση του υπουργείου να μην γίνει εμβολιασμός”
- Συναντήσεις του ΥΜΑΘ Κ. Γκιουλέκα με τις προξένους της Ρουμανίας και της Αλβανίας









