Σε ομιλία του σήμερα στην Πολιτική Ακαδημία του κόμματός του, ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για τα επιτεύγματα του κόμματός του και την βελτίωση που έφερε στην κοινωνία αυξάνοντας το βιοτικό επίπεδο της Τουρκίας.
Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην επέκταση της Τουρκίας στο ενεργειακό,
Ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι ανοίγει μια νέα εποχή για την Τουρκία στην ενέργεια και τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.
«Τώρα έχουμε δυο δικά μας πλοία για σεισμικές έρευνες και τρία πλωτά γεωτρύπανα, Μπορούμε να κάνουμε έρευνες στις δικές μας θάλασσες αλλά και σε άλλες θάλασσες», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.
«Αυτό ήταν που τρέλανε τους γνωστούς κύκλους στη συμφωνία μας με τη Λιβύη», είπε.
Για την κατάσταση στη Λιβύη, είπε ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά και υπέρ της Τουρκίας.
Για τον στρατάρχη Χάφταρ είπε ότι χρηματοδοτείται από συγκεκριμένους κύκλους.
«Εμείς, με τη στήριξη που προσφέραμε για τη στρατιωτική εκπαίδευση στη Λιβύη, με τους στρατιώτες που εκπαιδεύσαμε, αναστρέψαμε την προηγούμενη κατάσταση», υποστήριξε.
Ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο θέμα της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ και ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση εκεί «κλίνει προς το μέρος της Τουρκίας», αν και παραδέχτηκε ότι τρεις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ιντλίμπ.
«Το καθεστώς του Άσαντ έχει πολύ μεγάλες απώλειες», υποστήριξε ο Ερντογάν.
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την Ιντλίμπ είπε ότι «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και θα συνεχιστούν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βεντέντα στην Κρήτη: «Πονοκέφαλος» η επαναλειτουργία των σχολείων στα Βορίζια
- Νέο κάζο στη Βρετανία! Αποφυλάκισαν “κατά λάθος” κι άλλον αλλοδαπό
- Με Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη θα συναντηθεί την Πέμπτη η Kaja Kallas
- Δένδιας: Έχει προβλεφθεί η απόκτηση ενός αριθμού νέων μεταγωγικών αεροσκαφών
- Ποιούς χαρακτήρισε «καμικάζι» ο έξαλλος με το Shutdown Τραμπ;
- Αρχίζουν να παραδίνονται μαζικά οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Ποκρόφσκ, vid
- Παπαζάχος για σεισμό Ξάνθης: «Μέχρι στιγμής είναι ένας μεμονωμένος σεισμός»
- Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του
- Λιθουανία: Έπιασαν τα… φτυάρια για την κατασκευή εργοστασίου που θα παράγει όπλα για το ΝΑΤΟ, vid
- Αττική: Ματαιώθηκε η δεύτερη ημέρα απεργίας στα ταξί









