Ερντογάν: «Μέχρι και οι ΗΠΑ συμμετείχαν στην άσκηση EFES 2022 – Όλοι θα δουν τι μπορούμε να κάνουμε»

Όπου πάει κι όπου σταθεί αυτές τις μέρες ο Τούρκος πρόεδρος φροντίζει να απειλήσει την Ελλάδα.

Ο Ερντογάν αυτή τη φορά δίνοντας το παρών σε τελετή απονομής βραβείων φωτογραφίας, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος από την «Yeni Safak», στη μνήμη του φωτορεπόρτερ της, Μουσταφά Τζαμπάζ, τόνισε πως «ο αδερφός μας, ο Μουσταφά, ένας από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, είχε μία γενναία καρδιά που πολέμησε τις καταπιεστικές πολιτικές της Ελλάδας. Ήταν ένας νέος άνδρας που μετανάστευσε στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας “δεν θέλω να κάνω τη στρατιωτική θητεία μου στην Ελλάδα”…».

Η συνέχεια της ομιλίας του είχε αναφορές στην άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «σε όσους λένε ότι ο διωγμός ξεκίνησε το 1453», λέμε ότι «προστατεύουμε αυτή την όμορφη πόλη» και στη συνέχεια έκανε λόγο γι’ αυτούς που «δεν μπορούσαν να χωνέψουν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης».

Βέβαια αναφέρθηκε και στην μεγάλη στρατιωτική άσκηση EFES 2022 βάζοντας εκ νέου στο στόχαστρο τη χώρα μας.

«Πραγματοποιήσαμε την άσκηση EFES 2022 χθες στη Σμύρνη. Σε αυτή την άσκηση συμμετείχαν 37 χώρες και η Ελλάδα διεμήνυσε σε περισσότερες από τις μισές ότι δεν πρέπει να συμμετάσχουν.

Όλες συμμετείχαν στην άσκηση μαζί μας, ιδιαίτερα οι ΗΠΑ.

Αυτή η επιτυχημένη άσκηση ήταν ένα πολύ ευεργετικό βήμα για να δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Έτσι θα συνεχιστεί από εδώ και πέρα με σταθερά βήματα. Όλοι θα δουν τι μπορεί να κάνει αυτό το έθνος» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί