Μάλιστα, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στην τελευταία ομιλία του δήλωσε ότι η κίνησή του αυτή, έδειξε στον κόσμο την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία της χώρας του.
«Εμείς βάλαμε την υπογραφή για να ανοίξει την Αγιά Σοφιά ως τζαμί. Μετά από 86 χρόνια νοσταλγίας, επέστρεψε στην πραγματική της εικόνα και πάντα σύμφωνα με την διαθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή. Αυτό το βλέπω πως μια ενέργεια που έσπασε τα δεσμά που είχε ο λαός μας και τα έκανε κομμάτια. Η Αγιά Σοφιά είναι κληρονομιά της Άλωσης. Αυτήν την επαναφέραμε με τις προσευχές του Μωάμεθ και τους ήχους των ιμάμηδων. Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία σε παγκόσμιο επίπεδο επικύρωσε την οικονομική και πολιτική της ανεξαρτησία. Δοξάζω τον Θεό που μας αξίωσε να ανοίξουμε και πάλι την Αγιά Σοφιά σαν ένα ιερό βιβλίο.»
Εν τω μεταξύ, ο τούρκος πρόεδρος πόζαρε μπροστά στο τουρκικό μη επανδρωμένο μαχητικό που κατασκεύασε η εταιρεία του γαμπρού του, με την αντιπολίτευση να μιλά για νέο σόου του Ερντογάν.
Μάλιστα, η είδηση παρουσιάστηκε ως έκακτη από το τηλεοπτικό δίκτυο, Haber:
«Μια είδηση της τελευταίας στιγμής καθώς ο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δημοσίευσε μια φωτογραφία του στο Twitter. Υπάρχει και η τουρκική σημαία. Στο μήνυμα του ο πρόεδρος ποζάρει μπροστά στο Kizil Elma. Ουσιαστικά αυτό που βρίσκεται πίσω από τον πρόεδρο Ερντογάν είναι το πρώτο εθνικής κατασκευής μη επανδρωμένο μαχητικό της Τουρκίας» σχολίασε η τουρκάλα δημοσιογράφος.
(skai. gr / scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Είναι παράλογο»: Πολιτικός ξεσπά για την κατάντια της Ευρώπης σε όλα τα επίπεδα
- «Δεν ήθελαν να ακούσουν»! Σημαντικά λόγια σε σχέση με το ποιοι ευθύνονται για την σύγκρουση στην Ουκρανία
- Στη φυλακή o ιερέας YouTuber και άλλα τρία μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και μεταναστών
- Το «σκοτεινό» σχέδιο εναντίον της Ρωσίας απέτυχε
- Συνελήφθη 19χρονος για revenge porn σε βάρος ανήλικης – Την απειλούσε ότι θα δημοσίευε προσωπικά της βίντεο
- Αλευροσκώληκες, έντομα, γρύλοι: Προωθούν τα έντομα για τροφή των αστροναυτών και στο διάστημα
- Πάνω από 100.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
- Ο Αμπάς υπόσχεται “μεταρρυθμίσεις” στην Παλαιστινιακή Αρχή και ταχεία διεξαγωγή εκλογών
- Ελβετία: Πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια για ένα μπλε διαμάντι σε δημοπρασία του Christie’s
- Δύσκολα τα πράγματα για τον Ζελένσκι! Θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτή την κρίση;









