Επιτέλους! ΒΙΝΤΕΟ «χαστούκι» στην Τουρκία

Κομμάτι της Ευρώπης αρχίζει και βλέπει τον τούρκο-ισλαμικό κίνδυνο...

Σε δήλωση στήριξης της ελληνικής επιστολής σχετικά με την τελωνειακή σύνδεση Ε.Ε.-Τουρκίας προέβη, μέσω της εφημερίδας «Καθημερινής», ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Η περίοδος της διπλωματίας έχει παρέλθει. Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, στη βόρεια Κύπρο (σ.σ. Κατεχόμενα) και με τις έρευνες για αέριο που διεξάγει, οι παραβιάσεις του διεθνούς Δικαίου, είναι προφανείς σε όλους. Όποια κι αν είναι τα κίνητρα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Συνεπώς υποστηρίζω κάθε θεμιτή αντίδραση, μεταξύ των οποίων την αναστολή της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας και νέες κυρώσεις κατά ατόμων».

Ο δεξιός Βαυαρός ευρωβουλευτής σημείωσε ότι η διατύπωση στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής την περασμένη εβδομάδα «δεν ήταν αρκετά ισχυρή». Είναι σαφές, τόνισε, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «δεν είναι έτοιμος για έναν εποικοδομητικό διάλογο» και ότι «τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουμε και να δράσουμε». 

Στον απόηχο των δηλώσεών του, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δημοσιοποίησε βίντεο που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα, απαντώντας στις προκλήσεις Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αναφέρει: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η υφιστάμενη κατάσταση με την Τουρκία. Η περίοδος της διπλωματίας έχει τελειώσει. Δεν εκβιαζόμαστε»!

Στο βίντεο εμφανίζεται αρχικά ο Ερντογάν να απειλεί τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο και οι φράσεις “Διπλωματία των καραβιών”, “Παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο”, “Παραβιάσεις του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου”, “Οπλισμένη μετανάστευση”. Έπειτα, εμφανίζεται ο Πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ από το βήμα του ευρωκοινοβουλίου να αναφέρει πως δεν πρόκειται μόνο για ελληνικό ή κυπριακό θέμα, αλλά πως είναι ευρωτουρκικό θέμα και πως πρέπει να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα πως η ΕΕ στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων και των Κυπρίων.

Στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρει πως η ΕΕ πρέπει να επιδείξει την ίδια συνέπεια, προκειμένου η συμπεριφορά της Τουρκίας να έχει και τις ανάλογες συνέπειες.

Δείτε: