Επιστολή Ελλάδας και Πολωνίας για «κοινή ευρωπαϊκή αντιαεροπορική ασπίδα»

Εναντίον ποιού θα στρέφεται;

Η ηγεσία της Ελλάδας και της Πολωνίας ζήτησαν από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν να ηγηθεί της αποστολής για την δημιουργία μιας κοινής ασπίδας αεράμυνας που θα χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό μπλοκ.

Η ΕΕ χρειάζεται ένα νέο «εμβληματικό πρόγραμμα», όπως μια ευρωπαϊκή ασπίδα αεράμυνας, έγραψαν στην επιστολή ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πολωνός ομόλογός του Ντόναλντ Τουσκ, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το περιεχόμενό του.

Η επικεφαλής της Κομισιόν δείχνει να στηρίζει την πρόταση των δύο ηγετών, η οποία προφανώς στρέφεται κατά της Ρωσίας!

Όπως φέρεται να δήλωσε:

«Να εξακολουθούμε να στηρίζουμε την Ουκρανία ενώ παράλληλα να ενισχύουμε την άμυνά μας. Έχουμε ανάγκη από λιγότερες διαφορές και περισσότερα κοινά projects, όπως μία αντιαεροπορική αμυντική ασπίδα που προτείνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ντόναλτ Τουσκ».

Μέσα στην επιστολή οι δύο πρωθυπουργοί κάνουν την πρόταση η ασπίδα να προστατεύει την Γηραιά Ήπειρο από εχθρικά αεροσκάφη, πυραύλους και drones!

Όπως εκτιμούν, γράφει το Bloomberg, η κατασκευή μίας κοινής ασπίδας θα αναβάθμιζε και θα ανέπτυσσε την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία!

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί