Η Τουρκία δήλωσε την πρόθεσή της για έρευνες πετρελαίου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και επίσημο διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα.
Επανέρχεται στους ισχυρισμούς της για την υφαλοκρηπίδα η Άγκυρα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας να απαντά στον Έλληνα υπουργό Νίκο Δένδια για τις έρευνες στα έξι μίλια.
Σε δήλωσή του ο Χαμί Ακσόι αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Oι νέες περιοχές ερευνών που έχουν αιτηθεί τα ᾽᾽Τουρκικά Πετρέλαια´´ για έρευνες και γεωτρήσεις βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η χώρα μας στον ΟΗΕ. Η χώρα μας θα συνεχίσει τη χρήση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην περιοχή την οποία έχει ανακοινώσει επανειλημμένα».
Συνεχίζει σε υψηλούς τόνους διαμηνύοντας ότι:
«Είναι απόλυτη η αποφασιστικότητα μας να υποστηρίξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Στα πλαίσια αυτά , οι σεισμικές μας έρευνες και οι γεωτρήσεις μας συνεχίζονται σύμφωνα με το προκαθορισμένο μας πρόγραμμα».
ΠΗΓΗ Sputnik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- H επόμενη εβδομάδα είναι ιστορική για τη Μελάνια Τραμπ – Δείτε τι ετοιμάζει
- Περσικός Κόλπος: Νέα ρωσική έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών
- Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψουμε μαζική εισροή μεταναστών
- Στο νοσοκομείο ο Τσακ Νόρις
- Η Τακαΐτσι εύχεται στον Τραμπ για τα γενέθλια του 20χρονου Μπάρον! Η θερμή αγκαλιά – ΒΙΝΤΕΟ
- Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοικτά της δυτικής Πελοποννήσου
- Η… αυτοκρατορική απαίτηση του Τραμπ! Κυκλοφορεί το δικό του χρυσό νόμισμα
- Υποχώρησαν οι τιμές πετρελαίου μετά από δηλώσεις του Νετανιάχου
- Με βροχές, καταιγίδες και μποφόρ θα κυλήσει η Παρασκευή 20/3
- “Δεν είμαι ο Τζέφρι Έπσταϊν”: Ο “σωσίας” στο αμάξι μιλάει μετά από βίντεο που έγινε viral! vid









