Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό στην Λέσβο – Παρενόχλησε ψαράδες (ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Η ένταση με την Τουρκία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα!

Οι προκλήσεις της Άγκυρας δεν έχουν τέλος. Μετά τις διαρκείς υπερ-πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά αλλά και τους πυροβολισμούς στα σύνορα του Έβρου, οι Τούρκοι βγήκαν στα νερά, όχι όμως εναντίον του Στόλου μας, αλλά ψαράδων.

Ακόμη ένα περιστατικό, αυτή την φορά κοντά στη Μυτιλήνη, καταγράφηκε σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Σε βίντεο ντοκουμέντο εμφανίζεται μια τουρκική ακταιωρός να παρενοχλεί Έλληνες ψαράδες ανοιχτά της Μυτιλήνης ζητώντας τους να φύγουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ένας εκ των ψαράδων, συνηθίζει να ψαρεύει για να βγάλει τα προς το ζην στις νησίδες Τοκμάκια, τρία μόλις μίλια από την Μυτιλήνη.

Οι Τούρκοι λιμενικοί, αναφέρει το ρεπορτάζ, πλησίασαν το σκάφος του με απειλητική διάθεση και του ζήτησαν να τα μαζέψει και να φύγει λέγοντάς του ότι βρίσκεται σε τουρκικά ύδατα.

«Εμείς τραβούσαμε ακριβώς στην οριογραμμή ήρθε αυτός είπε τα δικά του «να φύγουμε, να σταματήσουμε τον κινητήρα της μηχανής», ίσως να ήθελε να επιβιβαστεί και σε εμάς δεν ξέρω τις προθέσεις του. Εγώ έκανα τη δουλειά μου ήμουν νόμιμος , ενημέρωσα το λιμεναρχείο» τονίζει ο Έλληνας ψαράς, ενώ προσθέτει πως ήταν άοπλοι και πως του έδειχναν να φύγει προς την Μυτιλήνη.

ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί