Επεισόδιο με οπλισμένους Τούρκους στρατιώτες στην Κύπρο! Έδιωξαν βοσκό από τη νεκρή ζώνη, vid

Ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες εκδίωξαν την Δευτέρα Ελληνοκύπριο γεωργοκτηνοτρόφο από την νεκρή ζώνη στη Δένεια, ενώ αυτός έβοσκε τα πρόβατά του, ρίχνοντάς του πέτρες, σύμφωνα με την καταγγελία του ιδίου.

Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών ερευνά το συμβάν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της, Αλίμ Σιντίκ.

Ο κοινοτάρχης Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως υπάρχει και σχετικό βίντεο όπου καταγράφεται τι συνέβη στην περιοχή. Πρόσθεσε πως το συμβάν έλαβε χώρα 500 μέτρα εντός της νεκρής ζώνης.

Ο κ. Παναγιώτου είπε πως γύρω στις 6 το απόγευμα 6 Τούρκοι στρατιώτες κατέβηκαν από τα φυλάκιά τους με τα όπλα στα χέρια και ζήτησαν από τον Ε/κ γεωργοκτηνοτρόφο να φύγει, απειλώντας τον. Ο ένας μάλιστα στρατιώτης όπλισε το όπλο του, πρόσθεσε.

Ο κοινοτάρχης Δένειας είπε πως ο Ε/κ γεωργοκτηνοτρόφος έχει άδεια για εργασίες στην περιοχή. «Του φώναζαν και του έριχναν πέτρες και τελικά τον έδιωξαν. Όταν έγινε το συμβάν, αυτός μας ειδοποίησε τηλεφωνικά και έβγαλε και σχετικό βίντεο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παναγιώτου είπε πως εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν στην περιοχή άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κοινοτάρχης Δένειας ανέφερε πως καταγγελία για το γεγονός έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών, στα Ηνωμένα Έθνη και στην Εθνική Φρουρά.

«Είχε άδεια για να καλλιεργεί το χωράφι του όπως και οι υπόλοιποι γεωργοί που έχουν χωράφια στη νεκρή ζώνη. Έχουν όλοι την σχετική άδεια, το λεγόμενο πάσο που τους δίνουν τα Ηνωμένα Έθνη μετά από σχετική αίτηση.

Δεν έχει δικαιολογία, είναι συστηματική τουρκική πολιτική που εκφράζεται μέσω του Αττίλα. Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να το ψάξει γιατί στη Δένεια να συμβαίνουν αυτά και να μην συμβαίνουν στα διπλανά χωριά που έχουν νεκρές ζώνες. Είναι ένα μεγάλο θέμα που πρέπει κάποτε να λυθεί, να μας ενημερώσουν και εμάς»

(sigmalive – scr)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί