Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών ερευνά το συμβάν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της, Αλίμ Σιντίκ.
Ο κοινοτάρχης Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως υπάρχει και σχετικό βίντεο όπου καταγράφεται τι συνέβη στην περιοχή. Πρόσθεσε πως το συμβάν έλαβε χώρα 500 μέτρα εντός της νεκρής ζώνης.
Ο κ. Παναγιώτου είπε πως γύρω στις 6 το απόγευμα 6 Τούρκοι στρατιώτες κατέβηκαν από τα φυλάκιά τους με τα όπλα στα χέρια και ζήτησαν από τον Ε/κ γεωργοκτηνοτρόφο να φύγει, απειλώντας τον. Ο ένας μάλιστα στρατιώτης όπλισε το όπλο του, πρόσθεσε.
Ο κοινοτάρχης Δένειας είπε πως ο Ε/κ γεωργοκτηνοτρόφος έχει άδεια για εργασίες στην περιοχή. «Του φώναζαν και του έριχναν πέτρες και τελικά τον έδιωξαν. Όταν έγινε το συμβάν, αυτός μας ειδοποίησε τηλεφωνικά και έβγαλε και σχετικό βίντεο», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παναγιώτου είπε πως εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν στην περιοχή άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.
Ο κοινοτάρχης Δένειας ανέφερε πως καταγγελία για το γεγονός έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών, στα Ηνωμένα Έθνη και στην Εθνική Φρουρά.
«Είχε άδεια για να καλλιεργεί το χωράφι του όπως και οι υπόλοιποι γεωργοί που έχουν χωράφια στη νεκρή ζώνη. Έχουν όλοι την σχετική άδεια, το λεγόμενο πάσο που τους δίνουν τα Ηνωμένα Έθνη μετά από σχετική αίτηση.
Δεν έχει δικαιολογία, είναι συστηματική τουρκική πολιτική που εκφράζεται μέσω του Αττίλα. Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να το ψάξει γιατί στη Δένεια να συμβαίνουν αυτά και να μην συμβαίνουν στα διπλανά χωριά που έχουν νεκρές ζώνες. Είναι ένα μεγάλο θέμα που πρέπει κάποτε να λυθεί, να μας ενημερώσουν και εμάς»
(sigmalive – scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραμπ: Σε λίγες εβδομάδες θα συναντηθώ με τον Κινέζο πρόεδρο, vid
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση φορτώνει στις πλάτες των αγροτών το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Κάρολος: Ο πρώτος Βρετανός μονάρχης εδώ και 500 χρόνια που θα προσευχηθεί μαζί με τον Πάπα
- «Λέσβος-Μυτιλήνη»: Βουλευτής θύμισε τη… διαχρονική γκάφα Τσίπρα, vid
- Στο Περιστέρι τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Πρωτοδικείου Αθηνών
- Εντός εβδομάδων η συνάντηση Πούτιν-Τραμπ – «Παγωμάρα» στην Ε.Ε.: «Οφείλουμε να το δεχθούμε»
- ΕΕΚΕ: Εκδήλωση στις 21/10 για το δικαίωμα στη στέγαση, στο πλαίσιο του Info Fest της ΓΣΕΕ
- Hellenic Train: Αναστολή απογευματινών δρομολογίων στη διαδρομή Διακοπτό – Καλάβρυτα
- Hellenic Train: Επιπλέον δρομολόγια στο τρένο του Πηλίου για τους εκδρομείς της 28ης Οκτωβρίου
- Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα