Εντυπωσιακή υποδοχή επεφύλαξε στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως θα δείτε στο βίντεο, την ώρα που στην Ελλάδα οι Αρχές ασχολούνται με την σύλληψη Ελλήνων που ρίχνουν τον Σταυρό στα νερά.
Αυτό γιατί υπέγραψαν σήμερα στην Άγκυρα, την κοινή πολιτική δήλωση για την σύσταση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου, με κοινό αντίπαλο προφανώς την Ελλάδα.
Έπειτα έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία, ο πρωθυπουργός των Αλβανών δήλωσε:
«Ευχαριστώ από την καρδιά μου τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας και τον φίλο μου για αυτήν την αξέχαστη φιλοξενία, παρόλο που δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέφθηκα τη φιλική Τουρκία. Υπάρχει ισχυρή βούλησης να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον πρόεδρο Ερντογάν και στον τουρκικό λαό, για την άμεση αντίδραση υπέρ της Αλβανίας, που βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες που επλήγησαν από τον τραγικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου 2019».
Νωρίτερα, το πρακτορείο Anadolu Agency μετέδωσε πως ο Ράμα ταξίδεψε στην Αγκυρα κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το τούρκικο δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι επίκεντρο των συναντήσεων μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών θα είναι οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Αλβανίας – Τουρκίας, όπως η επέκταση των Ελληνικών ναυτικών μιλίων στα 12 στο Ιόνιο.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κατερίνη: Σύλληψη για τηλεφωνική υπόθεση απάτης με λεία 79.000 ευρώ
- Εν μέσω του πολέμου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τώρα και πωλήσεις όπλων άνω των 16 δισ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου
- Τη δημιουργία ενός “ασφαλούς διαδρόμου” στην περιοχή του Κόλπου ζητά ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός
- Σε 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί την Δευτέρα 23/3, ημέρα έναρξης της δίκης για το δυστύχημα στα Τέμπη
- Χειροπέδες σε 2 άνδρες για απόπειρα ανθρωποκτονίας 57χρονου τον Νοέμβριο του 2025 στα Πατήσια
- ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα στην αργία της 25ης Μαρτίου
- Έτσι θα φτιάξετε ένα καθαριστικό για όλο σχεδόν το σπίτι! Απλό, φυσικό και αποτελεσματικό
- Νετανιάχου: Το Ιράν δεν έχει πλέον δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου
- Αγωνία για Τραμπ και ΝΑΤΟ – Τι θα συνέβαινε αν αποχωρούσαν οι ΗΠΑ;
- Ιταλός ΥΕΘΑ: «Δεν θα μπει κανείς στα στενά του Χορμούζ αν πρώτα δεν υπάρξει εκεχειρία»









