• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εμπιστοσύνη στην Ελλάδα εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων: Μετά τον Πομπέο ΡΩΣΙΚΗ επίσκεψη στην Αθήνα (vid)

Εμπιστοσύνη στην Ελλάδα εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων: Μετά τον Πομπέο ΡΩΣΙΚΗ επίσκεψη στην Αθήνα (vid)

ellada_rwsia
Οι Μεγάλες Δυνάμεις καλοβλέπουν την στάση της Ελλάδας

Νέο πλήγμα στον σουλτάνο αποτελεί η πληροφορία πως και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφτεί σε έναν μήνα την Ελλάδα. Στην Αθήνα υπάρχει ήδη ικανοποίηση από την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος καταδίκασε τις μονομερείς κινήσεις της Άγκυρας.

Ο Σουλτάνος ενοχλημένος από την φαινομενική στήριξη των ΗΠΑ στρέφει το βλέμμα του στην Ευρώπη, εκεί όπου χαίρει της στήριξης του Βερολίνου και των χωρών του Βορρά (ΕΔΩ).

Ωστόσο, οι δύο υπερδυνάμεις βλέπουν στην Ελλάδα, ένα κράτος που προάγει τον διάλογο και όχι τις προκλήσεις, κάτι που στην παρούσα φάση προωθείται διεθνώς στο πλαίσιο εγκαθίδρυσης μίας, στρατηγικής σημασίας, παγκόσμιας ειρήνης. Αντίθετα η Τουρκία δημιουργεί συνεχώς εστίες έντασης με τελευταία εκείνη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, στην πίσω αυλή της Ρωσίας και μάλιστα ενάντια σε ένα στενό σύμμαχο της Μόσχας.

Οι εξελίξεις στο προσεχές μέλλον θα μας κάνουν σοφότερους. Πάντως όσο η Τουρκία ανάβει «φωτιές», τόσο η Ελλάδα κερδίζει σε εμπιστοσύνη. Αυτό μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην συνέχεια.