• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ελλάδα, Ιερουσαλήμ, Ανδαλουσία: Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τέτοιο πολιτικό μείγμα στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελλάδα, Ιερουσαλήμ, Ανδαλουσία: Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τέτοιο πολιτικό μείγμα στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Γι΄αυτό θα μπει «φωτιά» στην Μεσόγειο...

Όπως είδαμε πριν από λίγο, σε δηλώσεις του προς τα στελέχη του κόμματος του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «ο Σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής ήταν ηγέτης και των Ορθοδόξων, ήταν ο κυβερνήτης τους»!

Όλα αυτά που ειπώνονται δεν είναι τυχαία, καθώς ο τούρκος πρόεδρος συγκρίνει τον εαυτό του με τον Μωάμεθ τον Πορθητή, ο οποίος με Έλληνες γενίτσαρους άλωσε την Κωνσταντινούπολη. Ο Ερντογάν παρουσιάζεται σαν τον ισχυρό ηγέτη-παίκτη της ευρύτερης γειτονιάς της Τουρκίας, η οποία περιλαμβάνει και την Ελλάδα. Με μία φράση: στέλνει μήνυμα απόλυτης ισχύος.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Τουρκία χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ένα πολιτικό μείγμα, το οποίο δεν αποκλείεται να βάλει «μπουρλότο» στην περιοχή μας!

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα αυτή την στιγμή ως πολιτική ιδεολογία χρησιμοποιεί:

  • Τον ισλαμισμό των Αδελφών μουσουλμάνων, στους οποίους ανήκει ο Ερντογάν. Αυτό σημαίνει ισλαμοποίηση της γείτονας και εξάπλωση της τουρκικής ισχύος μέσω του Ισλάμ σε συνδυασμό με
  • την ακραία μορφή του κεμαλισμού (Γκρίζοι Λύκοι, συγκυβερνών κόμμα του Μπαχτσελί). Μιλάμε για την πρώτη μορφή κεμαλισμού, η οποία οδήγησε στις γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Ο ακραίος κεμαλισμός διαχωρίζεται, στην σημερινή Τουρκία, από τον σοσιαλδημοκρατικό κεμαλισμό (αξιωματική αντιπολίτευση Τουρκίας, δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου).

Το συγκεκριμένο πολιτικό μείγμα, με διάφορες μεθόδους, έχει εξαναγκάσει ακόμα και τις μετριοπαθείς δυνάμεις στην Τουρκία να σιωπούν ή να αντιδρούν χλιαρά εμπρός στις αποφάσεις του, ενώ στο Εξωτερικό προωθεί τον μεγαλοϊδεατισμό, την επέκταση δηλαδή της τουρκικής ισχύος στην Μεσόγειο ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ: δεν έχει καμία διάθεση να υποχωρήσει απέναντι στην Ελλάδα, την οποία βλέπει ως θρησκευτικό (Ισλάμ) και εθνικό (ακραίος κεμαλισμός) εχθρό.

Συνδυάζει τον κοσμικό χαρακτήρα (Κεμάλ) με το Ισλάμ (Μωάμεθ ο Πορθητής), ενώ τα δύο συστατικά συγκολλάει η φανατική προσήλωση κατά του εχθρού.

Το εν λόγω πολιτικό μείγμα δύσκολα αντιμετωπίζεται με απευθείας διπλωματία και πολύ φοβόμαστε πως σύντομα αυτό θα το ανακαλύψει τόσο η Ελλάδα όσο και υπόλοιπες ξένες δυνάμεις που εμπλέκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, στην Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια και στην Μαύρη Θάλασσα.

Για του λόγου το ασφαλές, δείτε τι δήλωσε ο Ερντογάν, γιατί στο el.gr δεν γράφουμε τίποτα τυχαία:

«Η ανάσταση της Αγιασοφιάς είναι ο προπομπός της απελευθέρωσης του τεμένους του Αλ-Ακσά (στην Ιερουσαλήμ) … είναι χαιρετισμός στις πόλεις-σύμβολα του πολιτισμού μας, από τη Μπουχάρα (στο Ουζμπεκιστάν), μέχρι την Ανδαλουσία (στην Ισπανία) … είναι η νέα ανατολή του ήλιου του μεγάλου ισλαμικού μας πολιτισμού.»

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •