• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ!!! Κρίσιμες ώρες για τον Ελληνισμό στις Βρυξέλλες – Αναφορά στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας (vid)

ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ!!! Κρίσιμες ώρες για τον Ελληνισμό στις Βρυξέλλες – Αναφορά στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας (vid)

tourkia_ee
«Μουγκρίζουν» από ικανοποίηση οι Τούρκοι

«Το βασικό πρόβλημα παραμένει: Πώς θα πεισθεί η Κύπρος να αποσύρει το βέτο της;».

Πολύ καλά διαβάσατε! Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» το πρόβλημα για το Βερολίνο είναι η πατριωτική θέση της «μικρής» Κύπρου και όχι η Τουρκία, που εξακολουθεί να προκαλεί σε όλα τα μέτωπα.

 Αυτό γιατί, σύμφωνα πάντα με την δεύτερη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γερμανική εφημερίδα, «η Κύπρος εμποδίζει εδώ και ένα μήνα τις κυρώσεις σε 40 συνεργούς του Αλεξάντερ Λουκασένκο, επειδή συνδέει το θέμα με την επιβολή νέων κυρώσεων στην Τουρκία».

ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΟΤΟΝ!!! Να ζητά η Κύπρος να επικρατήσει ίση μεταχείριση και όπως θα επιβληθούν κυρώσεις για την Λευκορωσία να επιβληθούν για την Τουρκία. Αυτή είναι η Ευρώπη, συμφέροντα και μισελληνισμός. Για αυτό ας μην μας ωραιοποιούν μερικοί τα πράγματα (κοινό σπίτι, ευρωπαϊσμός, πρόοδος, πολιτική ενοποίηση κτλ.).

Η Süddeutsche Zeitung κάνει δε, την αποκάλυψη ότι οι Γερμανοί «διπλωμάτες διαμαρτύρονται για αυτή την ομηρία, η οποία κοστίζει την αξιοπιστία της Ε.Ε., ειδικά στην ανατολική Ευρώπη… Η θέση της Κύπρου περιγράφεται “σκληρή”».

Δυστυχώς σε αυτό το κλίμα θα πρέπει να κινηθεί ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στο δείπνο των 27 και στις εργασίες της συνόδου κορυφής την Παρασκευή: Απειλές και εκβιασμοί!!!

Το εξωφρενικό είναι πως ήδη γερμανικές εφημερίδες προειδοποιούν την Κύπρο ότι θα βρεθεί σύντομα στο στόχαστρο για τις «χρυσές βίζες» που χορηγεί σε Ρώσους, Κινέζους και Άραβες, μολονότι αυτό το κάνουν και με τον νόμο και άλλες χώρες της Ε.Ε.. Άλλωστε το ποιος θα γίνει πολίτης το αποφασίζει κάθε κράτος μέλος ξεχωριστά.

Εκβιάζουν λοιπόν την Κύπρο, αλλά προειδοποιούν και την Ελλάδα, η οποία ζητά διεύρυνση των κυρώσεων όπως η Λευκωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως διαμορφώνεται το κλίμα στις Βρυξέλλες, η πλάστιγγα, τουλάχιστον την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν γέρνει υπέρ των κυρώσεων καθότι οι Ευρωπαίοι εταίροι αποσκοπούν στο να προχωρήσουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας.

Μια ομάδα χωρών, με επικεφαλής τη Γερμανία στην οποία συντάσσονται και Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, φαίνεται ότι δεν επιθυμούν κυρώσεις. Την ίδια ώρα, χώρες του Βορρά θέλουν ακόμα και γέφυρες με τους ισλαμιστές δολοφόνους της Άγκυρας. Ελλάδα και Κύπρος έχουν την στήριξη Γαλλίας, Αυστρίας και Ιρλανδίας, μεταξύ των άλλων.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ζήτησε ισορροπία και από τις δηλώσεις της -που μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu»- φαίνεται να απομακρύνει το ενδεχόμενο να ζητήσει η Γερμανία την επιβολή κυρώσεων:

«Πρέπει να ζυγίσουμε με μεγάλη προσοχή πώς θα συμβάλουμε στην διευθέτηση των διαφωνιών, αλλά και πώς θα βρούμε τρόπο για να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία μας. Πρέπει να βρούμε νέα ισορροπία στη σχέση μας με την Τουρκία και να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας σε πολλούς σημαντικούς τομείς».

Ως αιτία «φωτογραφίζονται» οι ισχυρές οικονομικές σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!

Ωστόσο, η αναφορά της ευρωβουλευτίνας, Μισέλ Ασημακοπούλου, στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας, υπενθυμίζει στους Ευρωπαίους τι διακυβεύεται σε Αιγαίο και Κύπρο, αν η ισλαμική Τουρκία επικρατήσει στην Ανατολική Μεσόγειο και προχωρήσει προς Δυσμάς: