ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ «ΦΩΤΙΑ»! Σκοτώνουν ΕΛΛΗΝΕΣ οι Ουκρανοί – Δύο Ομογενείς έπεσαν νεκροί! «Φύγετε άμεσα» λέει το ΥΠΕΞ

Τραυματίστηκαν άλλοι δύο! Στο στόχαστρο και ο Ελληνισμός από τους φασίστες του Κίεβο!!!

Δύο νεκροί Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία ύστερα από επίθεση από Ουκρανούς στρατιώτες, μετά από διαταγή των διεθνιστών που ελέγχουν το Κίεβο!

Συγκεκριμένα, έπεσαν νεκροί μετά από πυρά ουκρανών στρατιωτών στο Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ. Από τα πυρά τραυματίστηκαν άλλοι δύο.

Το χωριό απέχει 62 χιλιόμετρα από την Μαριούπολη, η οποία έχει μεγάλη ελληνική κοινότητα. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ!!!

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών: 

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συνεκλήθη σήμερα το πρωί σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των εν λόγω Υπουργείων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, και παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν από την χώρα άμεσα. Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο.

Επισημαίνεται εν προκειμένω ότι το προσωπικό της Πρεσβείας Κιέβου έχει μειωθεί στο απαραίτητο. Παράλληλα θα ενισχυθεί το προσωπικό του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης.

Τα στοιχεία επικοινωνίας της Πρεσβείας στο Κίεβο είναι τα ακόλουθα:

  • Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str., Kyiv 01901, UKRAINE
  • Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782
  • Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453
  • Διεύθυνση e-mail: [email protected]
  • Ιστότοπος: http://www.mfa.gr/kiev

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί