• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η πρώτη κίνηση Μητσοτάκη για το Oruc Reis – Εσπευσμένα στην Αθήνα ο Ν. Παναγιωτόπουλος (vid)

Η πρώτη κίνηση Μητσοτάκη για το Oruc Reis – Εσπευσμένα στην Αθήνα ο Ν. Παναγιωτόπουλος (vid)

mitsotakis_ee
Ανήσυχη η κυβέρνηση...

Σε σχέση με τα μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός στην Τουρκία ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Αποκάλυψε πως ο πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα ζητήσει να τεθεί το θέμα του Oruc Reis στην Σύνοδο Κορυφής.

«Σας ενημερώνω ότι ο Πρωθυπουργός, ενόψει του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 15ης-16ης Οκτωβρίου, θα θέσει το ζήτημα των παράνομων και προκλητικών τουρκικών ενεργειών των τελευταίων ημερών, σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει αργότερα σήμερα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Μισέλ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιο προσέθεσε πως συνεδριάζει σήμερα στο Λουξεμβούργο το Συμβούλιο Εξωτερικών  Υποθέσεων της Ε.Ε. Κατά την διάρκειά του, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση, τόσο η Κύπρος, όσο και η Ελλάδα θα θέσουν τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις με το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου και της έκδοσης της νέας παράνομης τουρκικής navtex νοτίως του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Ρόδου. Έχει ήδη εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και ανακοίνωση από τον σταθμό της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Είπε ακόμα ότι οι ενέργειες της Τουρκίας έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με τα συμπεράσματα του Έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 1ης και 2ας Οκτωβρίου 2020.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΠΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Ο ΥΠΕΘΑ

Την ίδια ώρα εσπευσμένα θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο ΥΠΕΘΑ, Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Πορτογαλία, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του Ζοάου Γκόμες Κραβίνιου, λόγω της νέας τουρκικής προκλητικότητας με τη NAVTEX.

Αυτό αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ο υπουργός Αμυνας κρίθηκε αναγκαίο να επιστρέψει στην Ελλάδα προκειμένου να ενημερωθεί και να έχει πλήρη εικόνα για τις κινήσεις της τουρκικής πλευράς.

Περισσότερα σε λίγο…