Εκεί θέλουν να «δώσουν» το ΑΙΓΑΙΟ οι Γερμανοί – Τους «κάρφωσαν» οι Τούρκοι, τι απαντά η Αθήνα

Ξεκινούν οι διεθνείς πιέσεις

Όπως σας ενημερώσαμε σήμερα (ΕΔΩ), θα υπάρξουν διεθνείς πιέσεις για να βρεθεί διπλωματική «λύση» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού», την οποία επικαλείται το ΚΥΠΕ, η Γερμανία φέρεται να πρότεινε στην Ελλάδα αποχώρηση του στρατού από ελληνικά νησιά κοντά στην Τουρκία και αντίστοιχα στην Άγκυρα πρότεινε κατάργηση της στρατιάς Αιγαίου. Με άλλα λόγια, η Μέρκελ (η παραπάνω φωτογραφία θα μπορούσε να πει κάποιος την παρουσιάζει σαν μαριονέτα) παρουσιάζεται θετική στο να αποχωρήσουν στρατιωτικά και οι δύο χώρες από εκεί και το Αιγαίο να ανήκει στα ψάρια του ή μάλλον στους… «ψαράδες» της διεθνιστικής Δύσης.

Η πρόταση φυσικά, αν ισχύει και δεν ανήκει στην σφαίρα της φαντασιακής προπαγάνδας της Άγκυρας, θα απορριφθεί ασυζητητί από την Ελλάδα, ειδικά, όταν απέναντι μας βρίσκεται η Τουρκία, η οποία περιμένει την αποστρατικοποίηση, προκειμένου να κάνει απόβαση σε Ελληνικά νησιά, όπως έχει ήδη εισβάλει σε άλλες χώρες. Και ας πει η γείτονα ότι αυτή είναι πρόθυμη να αποσύρει την Στρατιά της.

Η Στρατιά του Αιγαίου, σύμφωνα με την Σοζτζού, ιδρύθηκε στις 20 Ιουλίου του 1975 ανεξάρτητα από το ΝΑΤΟ όταν η Ελλάδα άρχισε να στρατιωτικοποιεί τα νησιά, ενώ οι σχέσεις των δυο χωρών βρίσκονταν σε ένταση λόγω Κυπριακού.

ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΑΘΗΝΑ

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας διέψευσε κατηγορηματικά τα όποια σενάρια που θέλουν την Ελλάδα να συναινεί σε αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι «αντικείμενο των διερευνητικών επαφών είναι (ΜΟΝΟ) η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Η Ελλάδα προσέρχεται στις διερευνητικές επαφές ενώ έχει ήδη υπογράψει τις διεθνώς νόμιμες συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο όπου επιβεβαιώνεται το δικαίωμα των νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ».

Πάντως γενικά, οι πιέσεις, τον επόμενο καιρό θα είναι ισχυρές, καθώς παράλληλα με τις επαφές Ελλάδας-Τουρκίας θα υπάρχει ένα σκιώδες δίκτυο διεθνών δυνάμεων που θα ασκεί πίεση για αμοιβαίες υποχωρήσεις. Ελλάδα αλλά και Κύπρος θα υποστούν εκβιασμούς προκειμένου να «σπάσουν» ακόμα και το κοινό τους μέτωπο.

Γι’ αυτό κάνει ο Ερντογάν «σινιάλο» για να πέσουν οι τόνοι;;; «Μυρίστηκε» ψαχνό;;; Δύο πράγματα θέλει ο Ερντογάν:

  • Να μην γίνει η Ανατ. Μεσόγειος Ελληνική Λίμνη (ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Καστελόριζο)
  • Να αποκτήσει πρόσβαση η Τουρκία στο μισό Αιγαίο, στο οποίο ευελπιστεί η παρέμβαση του διεθνούς παράγοντα να διώξει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από τα νησιά.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί