«ΔΥΤΙΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ»! Χαμός με το ΒΙΝΤΕΟ της Θεσσαλονίκης και τα Σκόπια

Ο Ράμα εξηγήθηκε… «αλβανικά» σε Μητσοτάκη και Κοβατσέφσκι

Η ειρωνεία του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, στην σύνοδο κορυφής της Θεσσαλονίκης να αποκαλέσει «ΔΥΤΙΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ» τα Σκόπια, δημιούργησε προβλήματα  για τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, στο εσωτερικό της χώρας και κανονικά θα έπρεπε να δημιουργήσει και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτό, γιατί ο Ράμα ειρωνεύτηκε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», την ώρα που με θέρμη το αναφωνούσε ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης, μέσα στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πρόσφατης της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEECP).

Ο Ράμα ειρωνεύτηκε την προσέγγιση της ΕΕ, για την ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, παρουσιάζοντας στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, ως «πρωθυπουργό της Δυτικής Βουλγαρίας» ειρωνευόμενος έτσι, τις προϋποθέσεις που τίθενται στα Σκόπια από την Βουλγαρία, για διαδικασία ολοκλήρωσης της ένταξης και θυμίζοντας ότι το κρατίδιο διεκδικείται ακόμα από την Βουλγαρία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, η οποία δεν θέλει ο,τιδήποτε και να της δίνουν.

Την ειρωνεία του Ράμα, αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Κοβάτσεφσκι, γελώντας.

Όμως στα Σκόπια, η αντιπολίτευση καταδικάζει έντονα τη στάση του Ράμα, αναφέροντας ότι αποδεικνύει, πως η σημερινή κυβέρνηση διαγράφει την υποτιθέμενη «μακεδονική ταυτότητα». Οι κατηγορίες θεωρήθηκαν τόσο σκληρές, που ζητήθηκε και η παραίτηση του και η διεξαγωγή νέων εκλογών.

Θυμηθείτε ξανά το βίντεο:

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί