• Αρχική
  • Άρθρα
  • Διαβάστε και φρίξτε!!! Αυτά λένε πως συνέβησαν στην Σμύρνη

Διαβάστε και φρίξτε!!! Αυτά λένε πως συνέβησαν στην Σμύρνη

Αυτά γράφει Τούρκος καθηγητής:

Στις 9 Σεπτεμβρίου 1922 Τούρκοι πυρπόλησαν τις Πράσινες γειτονιές της Σμύρνης κι έκαψαν οικίες και εμπορικά καταστήματα, ωθώντας τους Έλληνες να εγκαταλείψουν την πόλη. Αυτό στην τουρκική ιστοριογραφία διδάσκεται έτσι στα σχολεία και λέγεται «το ρίξιμο των Ελλήνων στην θάλασσα.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 1922 Τούρκοι πυρπόλησαν τις Πράσινες γειτονιές της Σμύρνης κι έκαψαν οικίες και εμπορικά καταστήματα, ωθώντας τους Έλληνες να εγκαταλείψουν την πόλη. Αυτό στην Τουρκική ιστοριογραφία διδάσκεται έτσι στα σχολεία και λέγεται «το ρίξιμο των Ελλήνων στην θάλασσα.

Δεν ήταν ο ελληνικός πληθυσμός υπεύθυνος για τον πόλεμο μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Ελλάδας. Δεν ήταν υπεύθυνος ούτε καν για την εισβολή του Ελληνικού Στρατού. Αλλά στο τέλος του πολέμου οι Έλληνες της Ανατολίας έχασαν την πατρίδα τους. Ήταν μια εθνοκάθαρση!

«Η σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας είναι μια τραγωδία που σχετίζεται με πολιτικές εθνικής ομογενοποίησης και γενοκτονική εθνοκάθαρση. Παρόμοιες θηριωδίες συνέβησαν και σε μουσουλμανικές μειονότητες σε Βαλκανικές χώρες».

Καθηγητής Μ.Ε. Τσαμάν, για τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 Tweeter

ΠΗΓΗ Τουρκικά Νέα