Δεν τους άφησε ο ουρανός της Κύπρου: Δεν έμεινε ΤΙΠΟΤΑ όρθιο στην φιέστα της Αμμοχώστου – ΒΙΝΤΕΟ

Με κατάγματα ο πρόεδρος των τούρκων βετεράνων

Ο καιρός δεν έκανε χθες το χατίρι στον Ταγίπ Ερντογάν. Η τούρκο-ισλαμική παράσταση στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, πνίγηκε στην βροχή. Το νέο-οθωμανικό πικ νικ, που θα γινόταν στον υπαίθριο χώρο που είχε ετοιμαστεί, χαρίζοντας μεγαλοπρεπείς εικόνες του Τούρκου ηγέτη στην κατακτημένη και λεηλατημένη πόλη των Ελλήνων χάλασε. Μόλις ο Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, έφτασαν στην Αμμόχωστο, άνοιξαν οι ουρανοί και στριμωγμένοι κάτω από τις ομπρέλες αναγκάστηκαν να βολευτούν σε ένα πρόχειρο κιόσκι μαζί με τις συζύγους τους.

Η καταιγίδα δεν άφησε τίποτα όρθιο: Ούτε τραπέζια ούτε καλά τοποθετημένα σερβίτσια, ούτε λουλούδια. Επιπλέον, σχεδόν κανένας «τουρκοκύπριος» και ελάχιστοι Τούρκοι έποικοι, βρέθηκαν χθες στο Βαρώσι για να υποδεχθούν τον Τούρκο Πρόεδρο.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Πρόεδρος των Τούρκων Βετεράνων που βρισκόταν στην Αμμόχωστο δεν εκτίμησε καλά τις αντοχές των ερειπίων και έπεσε σε ένα λάκκο 2 μέτρων, για να καταλήξει στο νοσοκομείο με κατάγματα.

Ο Ερντογάν πήγε χθες το μεσημέρι στη Κύπρο συνοδευόμενος από την σύζυγό του Εμινέ, τον πρώην Πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Ισμαήλ Καχραμάν, τον πρώην Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και τον Υπουργό Επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούγ. Νωρίτερα με άλλο αεροσκάφος είχε φτάσει και ο πρόεδρος του ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Στα κτήρια της Αμμοχώστου, είχαν μπει «φερετζέδες» και είχαν καλυφθεί με τεράστιες σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Ο Τατάρ είπε ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο στο πρόσφατο ταξίδι του στην Άγκυρα μετά την εκλογή του, ο ίδιος ο Έρντογαν είχε υπογραμμίσει την ανάγκη για αλλαγή στις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν να συμβάλουν στη λύση του Κυπριακού.

«Θα πρέπει πλέον να τεθεί στο τραπέζι η λύση δυο κρατών στην βάση της κυρίαρχης πολιτικής ισότητας», είπε ο Ε. Τατάρ. «Πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία στην Κύπρο στη βάση των υφιστάμενων πραγματικοτήτων, που είναι οι δύο λαοί και τα δύο κράτη. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στα αναγκαία βήματα χωρίς να κάνουμε υποχωρήσεις από τα δικαιώματα και την κυριαρχία μας, προκειμένου να αποτελέσει η Κύπρος παράδειγμα ειρήνης για την περιοχή και τον κόσμο».

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί