Με πολλές αξιώσεις προχωρά η ανέγερση μίας μικρογραφίας του ναού της Αγίας Σοφίας στο Φυλάκιο Έβρου.
Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο 2021 όταν ένας 75χρονος κάτοικος του Φυλακίου προχώρησε στην παραχώρηση ενός αγροτεμαχίου του, έκτασης έξι στρεμμάτων – βρίσκεται μεταξύ των 33 που ενοικιάστηκαν από το κράτος για να επεκταθεί το ΚΥΤ και το ΠΡΟΚΕΚΑ- προκειμένου να ανεγερθεί μια εκκλησία.
Οι κάτοικοι στο Φυλάκιο Έβρου είχαν αποφασίσει να χτίσουν μια εκκλησία, στο πρότυπο της Αγιάς Σοφιάς της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου έτσι να διαμαρτυρηθούν στην επέκταση δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών που λειτουργούν στο χωριό.
Για την ανέγερση του ναού είχε υπολογιστεί ότι θα χρειαστούν πάνω από 60.000 ευρώ.
Μετά από πολλούς αγώνες με την γραφειοκρατία πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι το πρώτο βήμα για την ανέγερση του ναού έγινε, μπήκανε τα θεμέλια.
Σημειώνεται ότι η αρχιτεκτονική της εκκλησίας θα είναι όμοια με της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη, σε μια κλίμακα 1 προς 10 (1:10). Υπολογίζεται πως θα καταλαμβάνει τα 70 τ.μ.
Ο ίδιος ο κάτοικος, εν μέσω της γενικότερης κατακραυγής στην τοπική κοινωνία που είχε προκαλέσει η ανέγερση δομών με αλλοδαπούς τόσο κοντά στα σύνορα, είχε δηλώσει τα εξής:
«Ετοιμάζονται να μεταφέρουν αλλοδαπούς και αφήνοντάς τους να κυκλοφορούν ελεύθεροι μέσα στο χωριό μας. Εμείς αυτό δεν το θέλουμε και οι αρμόδιοι με πλησίασαν πολλές φορές για να δώσω το αγροτεμάχιο. Τους είπα ότι δεν θα τους το δώσω και θα το παραχωρήσω δωρεά στην Εκκλησία να κάνουμε έναν Ναό».
Με πληροφορίες e-evros – φωτο αρχείου:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκαριστικό βίντεο από ατύχημα σε τσίρκο: Ακροβάτισσα που χόρευε κρεμασμένη από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
- Αυτά που έλεγαν οι Γερμανοί στους Έλληνες, ετοιμάζονται να τα ζήσουν οι ίδιοι
- Χειροπέδες σε 67χρονο για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής
- Συνάντηση Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του ΚΚ Κίνας
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Ο Ράμα «έχρισε» την πρώτη «AI Υπουργό» – ΒΙΝΤΕΟ
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
Κύρια Θέματα

















