• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ο Ερντογάν: Απειλεί πλέον ανοιχτά με ΠΟΛΕΜΟ – BINTEO με τις εμπρηστικές δηλώσεις

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ο Ερντογάν: Απειλεί πλέον ανοιχτά με ΠΟΛΕΜΟ – BINTEO με τις εμπρηστικές δηλώσεις

Η κλιμάκωση δείχνει πια αναπόφευκτη...

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Ερντογάν που πλέον απειλεί ανοιχτά με πόλεμο την Ελλάδα.

Με ύφος πρωτοφανές και φρασεολογία εμπρηστικά, ο Τούρκος πρόεδρος ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε τη χώρα μας «να μην κάνει ψευτομαγκιές στο Αιγαίο», λέγοντας μάλιστα ότι είναι «σαν να σφυρίζει μέσα σε νεκροταφείο».

«Αυτoί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία τώρα κάνουν ψευτομαγκιες στο Αιγαίο, είναι σαν την ψυχολογία να σφυρίζουν μέσα στο νεκροταφείο.

Ο φόβος δεν ωφελεί στον θάνατο. Η Τουρκία στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται.

Θα αντιδράσουμε είτε πολιτικά, είτε οικονομικά, είτε στρατιωτικά. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί πληρώνοντας ακόμα και τίμημα». Καλούμε τους αντιπάλους μας να συμμαζευτούν και να προσέχουν να μην κάνουν λάθη που θα οδηγήσουν στην ήττα τους. Η Τουρκία δεν είναι μία από τις χώρες που η υπομονή της μπορεί να δοκιμαστεί», δήλωσε.

«Το γεγονός ότι όσοι δεν άξιζαν της βυζαντινής κληρονομιάς, σήμερα, με την υποστήριξη των Ευρωπαίων, ακολουθούν το δρόμο της αδικίας, της ανομίας και της πειρατείας, αποδεικνύει ότι δεν έχουν μάθει τα μαθήματα της Ιστορίας» πρόσθεσε για τους Έλληνες και συνέχισε:

«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που πρέπει να δοκιμαστεί η υπομονή, η δυνατότητα και η αποφασιστικότητα της . Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αν λέμε πως το κάνουμε, σημαίνει πως το κάνουμε και πληρώνουμε και το τίμημα.

Εάν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας έρθει να μας αντιμετωπίσει. Αν δεν έχουν το κουράγιο, να μην μπαίνουν εμπόδιο».

Υπενθυμίζεται ότι το «θερμόμετρο» έχει ανέβει στην Ανατολική Μεσόγειο ύστερα από έκδοση πολλαπλών NAVTEX. Η Τουρκία προχώρησε σε παράταση της NAVTEX για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με την Ελλάδα να απαντά με αντι-NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις.

Την ίδια στιγμή, επίσκεψη πραγματοποίησε χτες στις δύο χώρες, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, επισημαίνοντας την ανάγκη διαλόγου, ο οποίος δείχνει να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ.

Nωρίτερα ο Ερντογάν είχε δημοσιεύσει μάλιστα και βίντεο αναπαράστασης της μάχης του Μανζικέρτ, που άνοιξε τον δρόμο για την τουρκοποίηση της Μικράς Ασίας, με στολές της εποχής συνδέοντας μάλιστα την μάχη με τα γεωτρύπανα στις θάλασσες της Μεσογείου.