ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοί κάνουν κουμάντο στο Αιγαίο

Ηχηρή απάντηση στην Τουρκία που θα χρησιμοποιήσει πραγματικά πυρά στην Ρόδο

Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX με την οποία ανακοινώνει ότι στις 16 και 17 Μαρτίου θα κάνει άσκηση ανοιχτά της Ρόδου με πραγματικά πυρά. Η επιλογή της περιοχής δεν είναι τυχαία και προκαλεί την προσοχή της Αθήνας.

Επιπλέον, βγάζει στο Αιγαίο και δεύτερο ερευνητικό-ωκεανογραφικό σκάφος,τo «Πίρι Ρέϊς». Με NAVTEX που εξέδωσε, ενημερώνει ότι από αύριο 8 Μαρτίου, μέχρι και τις 18 Μαρτίου το θα κάνει έρευνα σε τουρκικά χωρικά ύδατα και σε «διεθνή ύδατα στη Μεσόγειο”, βασικά στο Καστελόριζο.

Οι έρευνες θα γίνουν για λογαριασμό της τουρκικής κρατικής εταιρείας πετρελαίων ΤΡΑΟ.

Ωστόσο, με αφορμή την επέτειο της ένωση των Δωδεκανήσων με την μητέρα Ελλάδα, οι Ίκαροι προκάλεσαν, για μία ακόμα φορά δέος και περηφάνια σε χιλιάδες Ροδίτες που παρακολούθησαν την παρέλαση της 7ης Μαρτίου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία πως στο Αιγαίο κάνουν κουμάντο οι Έλληνες.

Πιο συγκεκριμένα αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος της παρέλασης, ένα αεροσκάφος F-16 πραγματοποίησε εντυπωσιακές επιδείξεις υψηλής ακριβείας, πετώντας πάνω από το βόρειο τμήμα της Ρόδου.

Χιλιάδες Ροδίτες που παρακολούθησαν το γεγονός σήκωσαν ψηλά το κεφάλι για να δουν το εντυπωσιακό αυτό θέαμα, ενώ ο  Χειριστής  του αεροσκάφους καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

https://www.youtube.com/watch?v=DU6aRVFMmE0

https://www.youtube.com/watch?v=8OwrCg8PfcU

EL.GR

Αν σας άρεσε το άρθρο μας κάντε μας like στο https://www.facebook.com/ELNEWSGR/

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...