• Αρχική
  • Άρθρα
  • Φεύγει το Barbaros από την Κύπρο αλλά η Άγκυρα ετοίμασε «βρώμικο» ΚΟΛΠΟ (vid)

Φεύγει το Barbaros από την Κύπρο αλλά η Άγκυρα ετοίμασε «βρώμικο» ΚΟΛΠΟ (vid)

Δεν πρέπει να γίνει έτσι διάλογος...

Εδώ και λίγες ώρες το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός έχει αναχωρήσει από τα ανατολικά της Κύπρου, ενώ έχει πλεύσει προς τα Βόρεια με άγνωστη μέχρις στιγμή κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή αποχώρησε από την ΑΟΖ της Κύπρου το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ.

Οι Τούρκοι αποσύρουν μεν τα πλοία τους για να αρχίσουν διάλογο, όπως απαίτησαν Αθήνα και Λευκωσία, αλλά ταυτόχρονα εισέβαλλαν στην Αμμόχωστο, προκειμένου να στείλουν μήνυμα ότι εκείνοι έχουν ακόμα το πάνω χέρι. «Βρώμικο» κόλπο της Άγκυρας, ένα ακόμα τουρκικό παιγνίδι! Δεν αποκλείεται μάλιστα, αν Ελλάδα και Κύπρος αντιδράσουν ξανά, οι… «σύμμαχοί» μας στην Δύση να πουν ότι τους… κουράζουμε και η Άγκυρα θα κατηγορήσει την Ελλάδο-Κυπριακή πλευρά πως θέτει εμπόδια στην…. ειρήνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αποχώρηση από το σημείο όπου ερευνούσε για φυσικό αέριο, άρχισε τις πρωινές ώρες με κατεύθυνση προς τα βόρεια. Στις 7.30 π.μ. ώρα Ελλάδος, το “Barbaros” βρισκόταν ακόμα στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Αυτή τη στιγμή το “Barbaros” βρίσκεται απέναντι από την κατεχόμενη Κερύνεια”, τονίζουν πηγές.

Εν κατακλείδι, η Άγκυρα αποσύρει μεν τα ερευνητικά της πλοία (μένει αυτό να ολοκληρωθεί) αλλά διαπράττει τρίτη εισβολή στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, επεκτείνει δηλαδή τα κατοχικά της εδάφη, αρπάζοντας την Αμμόχωστο, η οποία, σύμφωνα με τον ΟΗ.Ε., θα άνοιγε μόνο αν επέστρεφαν σε αυτή οι νόμιμοι κάτοικοί της, δηλαδή οι εκδιωγμένοι Έλληνες. Δεν πρέπει να γίνει διάλογος αν δεν αποχωρήσουν οι Τούρκοι και από εκεί!