• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτό ζητά επίσημα η Τουρκία – Έληξε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Αυτό ζητά επίσημα η Τουρκία – Έληξε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Τίποτα άλλο;;;

Θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έθεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα έγινε λόγος για… δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και παράνομη στρατικοποίηση νησιών.

Η συνεδρίαση κράτησε τέσσερις ώρες, υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην γραπτή δήλωση επισημαίνεται πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να τεθούν σε κίνδυνο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στην Ανατολική Μεσόγειο και τάσσεται υπέρ του διαλόγου για την δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων στην περιοχή. Να αρπάξει δηλαδή!

Χθες, σε ίδιο τόνο, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του δήλωσε: «Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπάρχουν ψηφίσματα του ΟΗΕ και της ΕΕ. Η Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τα νησιά ως δικαιολογία, βρίσκεται εκεί και προσπαθεί να δημιουργήσει μια ελληνική λίμνη, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας.

Προτεραιότητά μας είναι να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες της διπλωματίας. Θα ακολουθήσουμε μια πιο μετριοπαθή πολιτική. Ωστόσο, στην Ανατολική Μεσόγειο, θα εξηγήσουμε το δίκιο μας σε όλες τις περιστάσεις και επαφές».