• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ατρόμητοι οι Ακρίτες μας: “Φυλάμε Θερμοπύλες, δε φοβόμαστε”! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ατρόμητοι οι Ακρίτες μας: “Φυλάμε Θερμοπύλες, δε φοβόμαστε”! (ΒΙΝΤΕΟ)

kastelorizo video
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό


Δύσκολο αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο όσον αφορά στα Ελληνοτουρκικά.

Η Ευρώπη στέλνει το δικό της μήνυμα στην Τουρκία και την προειδοποιεί με κυρώσεις αν δεν σταματήσει τις προκλήσεις, ενώ την ίδια ώρα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό καθώς το ακριτικό Καστελόριζο φαίνεται να έχει μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας.

«Φυλάμε Θερμοπύλες πάνω σε αυτόν τον ιερό βράχο που όλοι πρέπει να προσκυνάμε» είναι το μήνυμα των κατοίκων του νησιού το οποίο εστάλη μέσω της δημοσιογράφου της εκπομπής «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open.

Στην ερώτηση ποια θα είναι η απάντηση της Ελλάδας στην περίπτωση που το Οruc Reis περάσει στα 6 ναυτικά μίλια, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να εισέλθει κανείς στα χωρικά μας ύδατα. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι απολύτως έτοιμες να διαχειριστούν οποιαδήποτε τέτοια κρίση και η ελληνική πολιτική ηγεσία δεν πρόκειται να κάνει καμία παραχώρηση στην κυριαρχία της».

Αύριο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Σακελλαροπούλου θα βρεθεί στο Καστελόριζο με αφορμή την 77η Επέτειο απελευθέρωσης του νησιού.

photo video screenshot