Δύσκολο αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο όσον αφορά στα Ελληνοτουρκικά.
Η Ευρώπη στέλνει το δικό της μήνυμα στην Τουρκία και την προειδοποιεί με κυρώσεις αν δεν σταματήσει τις προκλήσεις, ενώ την ίδια ώρα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό καθώς το ακριτικό Καστελόριζο φαίνεται να έχει μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας.
«Φυλάμε Θερμοπύλες πάνω σε αυτόν τον ιερό βράχο που όλοι πρέπει να προσκυνάμε» είναι το μήνυμα των κατοίκων του νησιού το οποίο εστάλη μέσω της δημοσιογράφου της εκπομπής «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open.
Στην ερώτηση ποια θα είναι η απάντηση της Ελλάδας στην περίπτωση που το Οruc Reis περάσει στα 6 ναυτικά μίλια, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται να εισέλθει κανείς στα χωρικά μας ύδατα. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι απολύτως έτοιμες να διαχειριστούν οποιαδήποτε τέτοια κρίση και η ελληνική πολιτική ηγεσία δεν πρόκειται να κάνει καμία παραχώρηση στην κυριαρχία της».
Αύριο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Σακελλαροπούλου θα βρεθεί στο Καστελόριζο με αφορμή την 77η Επέτειο απελευθέρωσης του νησιού.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Κυρία τι ώρα είναι;” – Ασύλληπτο αυτό που συνέβη στη Νέα Υόρκη! vid
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου
- Τυχαίο; Τρεις μέρες πριν την απόπειρα επίθεσης στο σπίτι του Πούτιν, ο Ζελένσκι ευχόταν για τον θάνατό του, vid
- Πού αποσκοπεί η τακτική των διεθνιστών της ΕΕ να μιλούν για πιθανό πόλεμο με την Ρωσία;
- Μ.Χαρακόπουλος: Οι άγονες αντιπαραθέσεις υπονομεύουν το συλλογικό μας μέλλον
- Ηράκλειο: Αλλαγές στο εκτελεστικό σχήμα της δημοτικής αρχής
- Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου 8,9 εκ ευρώ σε 39,3 χιλιάδες δικαιούχους
- Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας και φέτος στο Περιστέρι – 10 μέτρα, 100 τόνοι (photo, vid)
- Κ. Γκίλφοϊλ: Η συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ «να λάμψει ακόμα πιο φωτεινά την επόμενη χρονιά»
- Σουηδία: Τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη – Τουλάχιστον 10 τραυματίες








