ΑΣΧΗΜΟ ΚΛΙΜΑ!!! Η στιγμή που η πρέσβης της Ελλάδας φεύγει ΑΜΙΛΗΤΗ από το ρωσικό ΥΠΕΞ – ΒΙΝΤΕΟ

Μετά την απέλαση των Ελλήνων διπλωματών ως απάντηση στην αποστολή ελληνικών όπλων στην Ουκρανία...

Η Ρωσία απέλασε 8 Έλληνες διπλωμάτες έναντι 12 Ρώσων, που διώξαμε εμείς, αλλά πρακτικά εξαρθρώνει Πρεσβεία και το Γενικό μας Προξενείο, δυσκολεύοντας δραματικά έκδοση θεωρήσεων σε Ρώσους τουρίστες.

Η πρέσβης της Ελλάδας, Αικατερίνη Νασίκα, αποχωρεί από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μέσα σε ΑΣΧΗΜΟ ΚΛΙΜΑ!

Δείτε το βίντεο από τον ανταποκριτή, Θανάση Αυγερινό:

Ποιοι είναι οι Έλληνες διπλωμάτες που απελαύνει η Ρωσία


Από τους οκτώ Έλληνες που απελαύνονται, οι επτά είναι διπλωμάτες και ο ένας διοικητικό προσωπικό. Αυτό συνεπάγεται ότι η Ελλάδα μένει πλέον χωρίς διπλωμάτες στη Μόσχα, καθώς απελάθηκε όλο το πολιτικό τμήμα της ελληνικής πρεσβείας, περιλαμβανομένου του νούμερο «2», Σταύρου Βενιζέλου. Επιπλέον, απελαύνεται ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στη Μόσχα, Νίκος Κρίκος, και ο ένας διπλωμάτης που τον συνέδραμε στο προξενείο.

Πρόκειται για τους:

  • Νικόλαο Κρίκο, γενικό πρόξενο στη Μόσχα
  • Ευαγγελία Καλαιτζή, πρόξενο της Ελλάδας στη Μόσχα
  • Σταύρο Βενιζέλο, Πρεσβευτή Σύμβουλος
  • Νικόλαο Σαπουντζή, Σύμβουλο Πρεσβείας
  • Ευάγγελο Πελεκάνο, Σύμβουλο Πρεσβείας
  • Ανδρέα Γκοτσίνα, Σύμβουλο Πρεσβείας
  • Αθανάσιο – Αλέξανδρο Καυκαλίδη, Γραμματέα Πρεσβείας και έναν διοικητικό υπάλληλο της πρεσβείας.

Προ των εκατέρωθεν απελάσεων, οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στη Ρωσία αριθμούσαν 35 άτομα (σε Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Νοβοροσίσκ) ενώ οι αντίστοιχες ρωσικές στην Ελλάδα έχουν περί τα 120 άτομα.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας τονίζεται πως αυτή η κίνηση ήρθε ως αντίποινα τόσο για την απέλαση ρώσων διπλωματών πριν από μερικούς μήνες από την Αθήνα, όσο και για την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ:


«Στις 27 Ιουνίου κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, στον οποίο εκφράστηκε έντονη διαμαρτυρία σε σχέση με την συγκρουσιακή πορεία των ελληνικών αρχών προς τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου και της ανακήρυξης ομάδας Ρώσων διπλωματών στην Ελλάδα ως “personae non gratae”.

Στον πρέσβη παραδόθηκε σημείωμα με την κοινοποίηση ότι, ως απάντηση, οκτώ Έλληνες διπλωματικοί υπάλληλοι στη Ρωσία κηρύχθηκαν “personae non gratae” και πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός οκτώ ημερών. Ενημερώθηκε και για άλλα μέτρα που έλαβε η ρωσική πλευρά σχετικά με τη λειτουργία των ελληνικών αντιπροσωπειών στο εξωτερικό στη Ρωσία.

Τονίζεται ότι μιλάμε για τις άμεσες συνέπειες των μη φιλικών ενεργειών που ξεκίνησαν οι ελληνικές αρχές. Η πλήρης ευθύνη για το γεγονός αυτό βαρύνει αποκλειστικά την Αθήνα. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση συνέχισης της αντιρωσικής πολιτικής, επιφυλασσόμαστε να απαντήσουμε».

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Με ευθύνη της Αθήνας η καταστροφή πολυετών διμερών σχέσεων


Όπως μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεων του Open ο Θανάσης Αυγερινός, η Μόσχα προχώρησε σε αναμενόμενα αντίποινα απαντώντας, με αυτό τον τρόπο, στην απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, στις 6 Απριλίου. Στις 3 το απόγευμα της Δευτέρας, 27 Ιουνίου, κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο εξωτερικών η Ελληνίδα πρέσβης στη Μόσχα, Αικατερίνη Νασίκα.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα, είχαμε μία ψυχρολουσία από τον αρμόδιο για τις ελληνορωσικές σχέσεις, Γιούρι Πιλιπσόν, ανώτατο στέλεχος του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο οποίος έριξε στην Αθήνα τις ευθύνες για τη «αδιέξοδη», όπως είπε, πολιτικής της «καταστροφής πολυετών διμερών σχέσεων» των δύο χωρών. Ο Πιλιπσόν αναφέρθηκε και σε προβλήματα ασφαλείας στην Ελλάδα αλλά και στο γεγονός ότι η χώρα μας στέλνει όπλα στην Ουκρανία.

scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί