• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αποθράσυνση στην Θράκη! Η πρόεδρος του DEB εγκαλεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποθράσυνση στην Θράκη! Η πρόεδρος του DEB εγκαλεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Porklisi shtn thraki

Προκλητικές το λιγότερο μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις της κ. Ασάφογλου, προέδρου του μεγαλύτερου μειονοτικού κόμματος της Ελλάδας, του DEB,  η οποία απευθυνόμενη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας την καλεί να αποδεχτεί την αλήθεια και την πραγματικότητα στην ακριτική περιοχή του Ελληνικού κράτους.

Η πραγματικότητα που αναφέρεται η κ. Ασάφογλου είναι κατά την ίδια η κυριαρχία της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και ότι θίχτηκε από το γεγονός ότι η κ. Πρόεδρος δεν πέρασε από τα γραφεία του κόμματος της κ. Ασάφογλου κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στην Ξάνθη η οποία είναι και ο τόπος καταγωγής της κ. Προέδρου.

Για του λόγου το αληθές, ορίστε και το βίντεο με τις δηλώσεις της κ. Ασάφογλου και το ύφος που συνοδεύει τις δηλώσεις αυτές:

Καλό είναι η κ. Ασάφογλου να ανακαλέσει η ίδια καθώς η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει ΚΑΜΙΑ τουρκική μειονότητα στη Θράκη αλλά, μόνο μουσουλμανική μειονότητα που την αποτελούν Έλληνες πολίτες. Όσο για την πραγματικότητα περί κυριαρχίας της κατ’ ευφημισμόν “τουρκικής μειονότητας” στην περιοχή της Θράκης , η μόνη κυριαρχία που υπάρχει είναι η παρακάτω:

62 τόνοι αδιαπραγμάτευτης Ελληνικής και μόνο κυριαρχίας σε όλη τη Θράκη απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό και σε όσες δυνάμεις εντός και εκτός συνόρων τον υποστηρίζουν.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η κίνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου να μη συναντηθεί επίσημα με εκπροσώπους του μειονοτικού κόμματος του οποίου η πρόεδρος προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις, είναι πέρα για πέρα ορθή καθώς θα έδινε πολιτική νομιμοποίηση σε ένα κόμμα το οποίο δρα για τα συμφέροντα τρίτης χώρας και όχι υπέρ της Ελλάδας λόγο των παραπάνω δηλώσεων της ηγεσίας του.